Noi taieri ilegale de lemn in Maramures

PNL

Joi, 22 februarie, politistii din Targu Lapus impreuna cu specialisti din cadrul Ocolului Silvic au organizat o actiune pentru prevenirea si combaterea taierii si transporturilor ilegale de material lemnos.

In locul numit “Valea Goajelor” de pe raza localitatii Dobricul Lapusului, politistii au gasit mai multe cioate provenite din taierea de arbori verzi, din specia rasinoase si foioase, nemarcate, conform IPJ Maramures.

La fata locului au fost identificati doi tineri de 20 respectiv 22 de ani, din Dobricu Lapusului. De asemenea, a fost identificat proprietarul terenului, un barbat de 47 de ani, care nu detine contract de paza cu vreun Ocol Silvic pentru aceasta suprafata de padure.

Materialul lemnos taiat a fost inventariat de politisti, constatandu-se ca este vorba de 47,814 mc. In cauza s-a intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de taiere fara drept de arbori.

Si politistii Sectiei 4 Leordina s-au deplasat in locul numit „Zoblaz” de pe raza localitatii Ruscova, dupa ce au fost sesizati prin SUAU 112 ca un barbat din localitate taie arbori fara drept. La fata locului, politistii au constatat ca au fost taiati trei arbori de esenta fag.

Din primele verificari efectuate s-a constata ca lemnul a fost taiat de un barbat de 42 de ani din localitate. Si in acest caz s-a intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul comiterii  infractiunii de taiere ilegala de arbori.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1