Noile manuale pentru clasele I si a II-a pot fi descarcate gratuit de pe site-ul MEN

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Toate noile manuale pentru clasele I si a II-a, publicate pe platforma www.manuale.edu.ro, pot fi descarcate gratuit de luni, informeaza Ministerul Educatiei Nationale prin intermediul unui comunicat remis presei, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, accesul pe platforma www.manuale.edu.ro este liber pentru oricine doreste sa utilizeze materialele didactice.

„De la lansare si pana luni, 20 octombrie, ora 17,00, platforma a inregistrat 70.000 de vizitatori si peste 28 de milioane de accesari. Noile manuale sunt parte a procesului de modernizare a educatiei, de adaptare a ei la realitatile societatii contemporane. Procesul de actualizare si modernizare a manualelor se desfasoara in paralel cu revizuirea programelor scolare pentru invatamantul preuniversitar. Manualele pentru clasele I si a II-a sunt, asadar, o consecinta fireasca a aplicarii noului curriculum”, arata MEN.

Reprezentantii MEN precizeaza ca noile manuale au si o componenta digitala, insa varianta digitala nu inlocuieste manualul tiparit, cele doua variante ale manualelor (print si digital) functionand in paralel.

„Introducerea formatului digital este un pas in plus pe care MEN il face pentru adaptarea invatamantului romanesc la tendinta mondiala de utilizare a tehnologiei informatiei in procesul de predare — invatare”, subliniaza MEN.

Valabilitatea manualelor este de patru ani scolari, cu posibilitatea de extindere pentru inca doi ani, cu conditia reevaluarii lor. Manualele scolare sunt supuse unui proces periodic de analiza, pe durata valabilitatii acestora.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole