Noile prețuri la energie electrică. Anunțul făcut de cei de la Electrica

Reclame home 1
Reclame home 1

Oficialii companiei Electrica au adus o serie de lămuriri legate de prețurile care se vor aplica la energie electrică. Clienții companiei au fost anunțati de noile prețuri valabile de la 01.07.2023 și până la 31.12.2023: „Potrivit OUG nr. 27/2022, cu modificările și completările ulterioare, prețul final facturat plafonat al energiei electrice furnizate clienților casnici în perioada 1 ianuarie 2023 – 31 martie 2025 este maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumul realizat în perioada 1 ianuarie 2023 – 31 martie 2025 pentru clienții casnici al căror consum lunar este cuprins între 0 și 100 kWh inclusiv, clienții casnici la al căror loc de consum locuiesc persoane care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale alimentate de la rețeaua electrică, necesare efectuării tratamentelor medicale pe baza confirmării de la medicul specialist și a unei cereri depuse în scris la Electrica Furnizare S.A, urmând ca prețul final facturat să se aplice de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-au depus documentele menționate”.

Tot aici intră și clienții casnici care au în întreținere cel puțin 3 copii cu vârsta de până la 18 ani, respectiv 26 de ani, în cazul în care urmează o formă de învățământ, în baza unei cereri și a unei declarații pe propria răspundere depuse în scris la Electrica Furnizare S.A., urmând ca prețul final facturat să se aplice de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-au depus documentele menționate, respectiv clienții casnici familii monoparentale, care au în întreținere cel puțin un copil cu vârsta de până la 18 ani, respectiv 26 ani în cazul în care acesta urmează o formă de învățământ, în baza unei cereri și a unei declarații pe propria răspundere depuse în scris la Electrica Furnizare S.A., urmând ca prețul final facturat să se aplice de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-au depus documentele menționate.

Vom avea un preț de maximum 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumul realizat în perioada 1 ianuarie 2023 – 31 martie 2025 de către clienții casnici al căror consum lunar la locul de consum este cuprins între 100,01 și 255 kWh. Consumul de energie electrică cuprins între 255 și 300 kWh/lună se facturează la prețul de 1,3 lei/kWh, cu TVA inclus. În cazul în care consumul depășește 300 kWh/lună, întreg consumul se facturează la prețul de 1,3 lei/kWh, cu TVA inclus, respectiv de maximum 1,3 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumatorii casnici care nu sunt prevăzuți mai sus.

„Vă informăm că atât prețurile, cât și alte elemente prevăzute mai sus, pot fi ulterior și oricând modificate prin acte normative ale autorităților competente, în funcție de evoluțiile înregistrate pe piețele interne și internaționale de energie electrică.

În cazul în care Ordonanța de Urgență nr. 27/2022, cu modificările și completările ulterioare va fi abrogată ori va înceta să producă efecte în orice alt mod, sau în cazul în care nu se prevede alt preț pentru categoria de clienți din care faceți parte, Electrica Furnizare S.A. urmează să vă notifice în legătură cu noul preț de contract, cu cel puțin 30 zile înainte de intrarea în vigoare a modificării, în conformitate cu dispozițiile legale în materie în vigoare, clientul având dreptul de a denunța unilateral în mod gratuit contractul în cazul în care nu acceptă modificările notificate privind prețul energiei electrice, neexercitarea dreptului de denunțare unilaterală a contractului de către client în termenul de 30 zile constituind consimțământul clientului pentru continuarea relației contractuale și asigurarea continuității serviciilor, cu aplicarea noului preț de contract.

Pentru perioada 01.07.2023 – 31.12.2023, conform prevederilor OUG 27/2022 cu modificările și completările ulterioare, nu se percepe abonament în cazul clienților casnici care au contractat un tarif cu abonament (valoarea abonamentului este de 0,00 lei/zi/loc de consum). Aceste prețuri plafonate sunt aplicabile de către toți furnizorii de energie electrică, însă, în situația în care nu sunteți de acord cu modificările notificate privind prețul de furnizare, aveți dreptul de a denunța unilateral și în mod gratuit contractul printr-o notificare transmisă furnizorului cu cel puțin 21 de zile înainte, conform prevederilor contractuale”, precizează cei de la Electrica.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole