Noile valori ale rovinietei intra in vigoare de vineri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Rovinietele pentru vehiculele de transport marfa se ieftinesc, incepand cu data de 20 ianuarie, cu exceptia celor cu MTMA mai mica sau egala cu 3,5 tone, in schimb se mentin valorile tarifului de utilizare si de trecere pe reteaua de drumuri nationale pentru autoturisme, microbuze si autocare, informeaza, joi, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), informeaza AGERPRES.

„Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere informeaza utilizatorii retelei de drumuri nationale din Romania ca, incepand cu data de 20.01.2017 ora 00:00, vor intra in vigoare noile valori ale tarifului de utilizare (rovinieta) conform modificarilor aduse prin Legea nr. 221/2016, pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania”, spune CNAIR, intr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, la vehiculele de transport marfa cu MTMA mai mare de 3,5 tone si mai mica sau egala de 7,5 tone valoarea rovinietei pentru sapte zile scade la 16 euro, de la 20 de euro, pentru 30 de zile la 32 de euro de la 52 de euro, iar pentru 90 de zile ajunge la 92 de euro, de la 120 de euro. In schimb, valorile tarifului pentru o zi si pentru un an se mentin la 4 euro si, respectiv, 320 de euro.

La vehiculele de transport marfa cu MTMA mai mare de 7,5 tone si mai mica de 12 tone, pretul rovinietei scade: la sapte zile va fi de 28 de euro, in loc de 35 de euro, pentru 30 de zile va ajunge la 56 de euro, de la 91 de euro, iar la 90 de zile va fi de 160 de euro, fata de 210 euro. De asemenea, se mentin tarifele pentru o zi, la 7 euro, si pentru 12 luni, la 560 de euro.

In cazul vehiculelor de transport marfa cu MTMA mai mare sau egala de 12 tone, cu maximum 3 axe (inclusiv), tarifele scad pentru 7 zile, la 36 euro, la 30 de zile la 72 de euro si la 90 de zile la 206 euro.

La vehiculele de transport marfa cu MTMA mai mare sau egala de 12 tone, cu minimum 4 axe (inclusiv), va scadea rovinieta pentru 30 de zile, la 121 de euro, de la 143 de euro, si cea pentru 90 de zile, la 345 de euro, de la 374 de euro. In acest caz se mentin valorile pentru o zi (11 euro), pentru sapte zile (55 euro) si pentru un an (1210 euro).

In ceea ce priveste vehiculele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto) si maximum 23 locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto), scade tariful doar pentru rovinieta pentru o zi, de la 4 euro la 2 euro.

In plus, CNAIR avertizeaza ca, pe 20 ianuarie, in intervalul orar 00:00 — 02:00, exista posibilitatea functionarii cu intreruperi a sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control al rovinietei (SIEGMCR), intreruperi ce vor fi cauzate de implementarea noilor tarife.

„In situatia in care utilizatorii retelei de drumuri nationale nu vor avea posibilitatea achitarii rovinietei in intervalul orar mentionat anterior, au obligatia de a achita tariful corespunzator pana la sfarsitul zilei de 20.01.2017, pentru a evita aplicarea de sanctiuni contraventionale. Rovinietele achitate anterior datei de 20.01.2017 isi mentin valabilitatea.

Pana la finalizarea conditiilor tehnice de implementare cu operatorii de telefonie mobila din Romania a noilor categorii (G — vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune — inclusiv conducatorul auto — si maximum 23 locuri pe scaune — inclusiv conducatorul auto — n. r., si H — vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 locuri pe scaune — inclusiv conducatorul auto — n. r.), emiterea rovinietelor prin intermediul serviciului de mesagerie scurta (SMS) se va putea realiza doar pentru categoriile A, B, C, D, E, F. La momentul la care vor fi definitivate conditiile tehnice pentru implementarea serviciului de emitere roviniete prin SMS pentru categoriile G si H, CNAIR va informa utilizatorii retelei de drumuri nationale cu privire la acest aspect”, subliniaza compania.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole