Nord Literar, 14 ani de aparitie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

nord literarLuni, 22 februarie, revista Nord Literar – aparuta sub egida Uniunii Scriitorilor din Romania si a Consiliului Judetean Maramures a avut sedinta anuala a Colegiului de redactie, prilej cu care s-a facut si un bilant al activitatii acesteia.

Directorul executiv, Saluc Horvat a vorbit despre faptul ca revista, aparuta fara intreruperi timp de 14 ani, reflecta viata culturala si literara contemporana din Maramures si nu numai.

„Am incercat sa mentinem un echilibru valoric intre aparitia scriitorilor maramureseni si a celor din alte judete si chiar din strainatate. Inscrierea printre revistele coordonate de Uniunea Scriitorilor din Romania ne-a dat un nou impuls si prin urmare am angrenat revista in mai multe evenimente culturale. Anul trecut am participat la Festivalul National de Literatura din Cluj-Napoca.

Ne dorim sa patrundem in mediul scolar, sa fim mai prezenti in randul elevilor, sa continuam participarea la evenimente precum Zilele Judetului sau Ziua Scriitorului. Avem o colaborare excelenta cu institutiile de cultura din judet, in special cu Biblioteca Judeteana Petre Dulfu, care ne-a sprijinit in promovarea revistei peste hotare”, a adaugat Saluc Horvat.

Despre parcursul in timp al revistei, despre numele care semneaza, dar si despre oamenii de cultura care au lucrat la Nord Literar si nu mai sunt a vorbit prof. univ.dr. Gheorghe Glodeanu.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Emil Marinescu a reiterat faptul ca, la nivelul administratiei publice judetene s-a gasit intotdeauna deschidere pentru finantarea demersurilor culturale.

Directorul Bibliotecii Judetene „Petre Dulfu”, Teodor Ardelean a tinut sa precizeze ca, o data cu revista bibliotecii – Familia Romana -, revista Nord Literar este trimisa spre cititori din Australia, America, Asia etc., intr-un nobil demers de promovare a culturii maramuresene peste hotare.

Text si foto: cjmaramures.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *