Nord Universitar: Studentii baimareni vin in sprijinul elevilor (FOTO)

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Liga Studentilor ”Pintea Viteazul” deruleaza proiectul Nord Universitar, prin intermediul caruia membrii Ligii Studentilor ”Pintea Viteazul” informeaza liceenii din Maramures, Salaj, Satu Mare si Bistrita-Nasaud cu privire la oferta educationala a Centrului Universitar Nord din Baia Mare.

Obiectivul general al proiectului este cresterea gradului de informare a elevilor de liceu cu privire la optiunile de dezvoltare a carierei, in concordanta cu oferta academica baimareana.

Cei mai multi dintre elevii de liceu din anii terminali sunt dezorientati in momentul cand se pune problema alegerii facultatii pe care doresc sa o urmeze sau a specializarii in care vor sa-si dezvolte cariera profesionala. Consilierii specializati din licee nu reusesc intotdeauna sa acopere nevoia de informare a tinerilor, acestia alegand in necunostinta de cauza facultatea pe care urmeaza sa o frecventeze.

Din cauza lipsei de informare adecvata din timpul liceului, cu privire la orientarea in cariera, o parte semnificativa a studentilor nu reusesc sa se integreze dupa absolvire pe piata muncii conform specializarii urmate. Astfel, Liga Studentilor ”Pintea Viteazul” a constatat necesitatea implementarii unui astfel de proiect de informare si promovare a ofertei educationale baimarene, grupul tinta al proiectului fiind format din elevii de liceu din clasele a XI-a si a XII-a.

„In 2018, am promovat, alaturi de colegii mei de la LSPV, oferta educationala a Centrului Universitar Nord din Baia Mare in mai multe licee din Maramures si Salaj. A fost o experienta deosebita sa ii informez pe elevi, deoarece cand eram in clasa a XII-a nu stiam daca vreau sa urmez o facultate sau ce facultate sa urmez, si mi-ar fi prins bine ca cineva sa imi ofere informatii necesare in acest sens. Totodata, sunt de parere ca atunci cand informatiile sunt transmise de catre studenti inspre elevi, au un impact mai mare”, a spus Derecskei Richard, membru LSPV.

ZiarMM

Reclame home 1
Data curenta: ’24/08/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *