Nouă accidente de muncă în Maramureș, în perioada 19-25 octombrie. Ce amenzi a dat ITM

home camp2
home camp2
home camp2

În perioada 19-25 octombrie, inspectori de muncă din cadrul compartimentului securitate şi sănătate în muncă au desfăşurat acţiuni specifice de identificare a cazurilor de încălcare a legislaţiei muncii în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în rândul lucrătorilor.

Au fost efectuate un număr de 41 de controale, fiind identificate 32 de deficienţe, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere.

”Un număr de 23 de angajatori au fost sancţionaţii, fiind aplicate un număr de 32 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 29 de avertismente şi 3 amenzi în valoare de 9.000 de lei.

Din deficienţele constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate amintim: instruire insuficientă a lucrătorilor privind măsurile de prevenire a răspândirii virusului;utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de protecţie; semnalizare de securitate insuficientă; lipsa de protecţie colectivă (balustradă, borduri la schele); lipsa controalelor medicale periodice, etc.

În această perioada inspectorii de muncă au cercetat un număr de nouă evenimente (accidente de muncă)”, a declarat Dragoș Năcuță, inspectorul șef al ITM Maramureș.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *