Noua nave NATO in Marea Neagra

Reclame home 1
Reclame home 1

Gruparea de nave NATO ce stationeaza in prezent in Marea Neagra a ajuns la noua, un numar record pentru ultimele decenii, a declarat marti o sursa militar-diplomatica pentru agentia de presa Ria Novosti citata de Agerpres.

‘Crucisatorul american Vella Gulf, care a intrat in ajun in apele Marii Negre, a ajuns marti la Burgas (Bulgaria), iar fregata franceza Surcouf, care a revenit la 4 iulie in Marea Neagra, a ancorat in portul Batumi’ (Georgia), a indicat interlocutorul agentiei ruse de presa.

Astfel, noua nave militare se afla in acelasi timp in Marea Neagra. ‘Un numar atat mare de nave NATO nu a fost aici inca din perioada sovietica’, a remarcat sursa citata.

Pe langa navele mentionate, in apele Marii Negre se mai afla doua nave de recunoastere franceze, o nava de razboi italiana Dupuy de Lome, precum si una de recunoastere Elettra, tot a marinei italiene.

In plus, pe coasta Bulgariei sunt in curs de desfasurare manevrele ‘Breeze 2014’, care implica nave ale gruparii SNMCMG2 a NATO, in frunte cu nava amiral italiana ITS Aviere. Din aceasta grupare mai fac parte nava italiana ITS Rimini impotriva minelor marine, nava turca TCG Akcay, cu aceeasi destinatie, si nava britanica HMS Chiddingfold, de asemenea, antimine.

Marina rusa, implicata in prezent in manevre de amploare in Marea Neagra, va monitoriza actiunile navelor de razboi ale NATO in cadrul exercitiilor ‘Breeze 2014’, au anuntat surse militare citate de RIA Novosti.

Exercitiile navale internationale ‘Breeze 2014’, cu participarea navelor marinei SUA, se desfasoara din 4 iulie pana in 13 iulie in Marea Neagra, al caror comandament se gaseste la baza navala din Burgas.

Simultan cu manevrele Aliantei Nord-Atlantice, Rusia a inceput aplicatii de amploare ale Flotei sale din Marea Neagra, la care participa aproximativ 20 de nave si ambarcatiuni, peste 20 de avioane si elicoptere, precum si puscasi marini si artileria de coasta.

In conformitate cu prevederile Conventiei de la Montreux, navele de razboi ale statelor neriverane pot sa stationeze in Marea Neagra nu mai mult de 21 de zile. Un ‘joc de nervi’ invoca experti rusi, cu privire la aceasta concentrare de nave razboi ale NATO in apele Marii Negre, in contextul crizei ucrainene.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole