„Noua ne pasa !”: Campanie de promovare a gandirii ecologice

Reclame home 1
Reclame home 1

Agentii Patrulei de Reciclare de la Scoala Gimnaziala ”Nichita Stanescu ”, Baia Mare, coordonati de prof. Chira Emilia,  au realizat o ampla campanie de informare in randurile comunitatii  baimarene, promovand gandirea ecologica.

Patrula de Reciclare este programul national de educatie de mediu al Asociatiei Romane pentru Reciclare – RoRec, derulat in unitatile de invatamant pre-universitar, care are ca scop formarea unei generatii de tineri responsabili, caracterizati de grija fata de mediu, de implicare in viata comunitatii si de increderea ca activitaţile lor vor aduce o schimbare benefica in societate. Asociatia RoRec promoveaza colectarea selectiva a deseurilor de  echipamente electrice si electronice (DEEE).

Agentii Patrulei de Reciclare de la Scoala Gimnaziala ” Nichita Stanescu ”  arata ca le pasa, ca se implica in protejarea mediului iesind in inima comunitatii printr-o actiune de informare a prietenilor, colegilor, vecinilor, rudelor, cunoscutilor, despre colectarea responsabila a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Elevii si profesorii voluntari din programul national de educatie de mediu si-au propus sa atraga atentia baimarenilor asupra unui pericol de care multi oameni inca nu sunt constienti: faptul ca aparatele electrice vechi sau stricate pe care le pastreaza in gospodarii sau le arunca ca gunoi menajer sunt toxice si contribuie la poluarea care ne afecteaza orasul.

”Locul deseurilor electrice este numai la reciclare” este mesajul ecologic al agentilor Patrulei. Cetatenii si firmele pot dovedi ca l-au inteles, trecand la fapte si debarasandu-se corect si responsabil de deseurile electrice pe care le detin. Acestia au posibilitatea de a recicla inteligent DEEE prin simplul gest de a le duce la punctele de colectare RoRec sau de a cere  sa fie preluate gratuit, de la domiciliu sau de la locul de munca, prin TelVerde 0800 444 800, apel gratuit din toate retelele de telefonie.

In urma acestei campanii s-a strans pana acum o cantitate considerabila de deseuri electrice dar, actiunea de colectare continua. Patrula de Reciclare invita pe toti cei carora le pasa de mediul in care traiesc sa se alature campaniei si sa se implice in actiunea de colectare de deseuri electrice si electronice .

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole