Noua procedura de selectie pentru numirea procurorului general va avea loc in perioada 12 aprilie – 8 mai

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Noua procedura de selectie pentru numirea procurorului general va avea loc in perioada 12 aprilie – 8 mai, se precizeaza intr-un anunt publicat pe pagina de internet a Ministerului Justitiei, informeaza AGERPRES.

Miercuri, comisia condusa de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, i-a respins pe cei patru procurori care si-au depus candidatura – Augustin Lazar, Marian Drilea, Gabriela Scutea si Daniel Horodniceanu -, ceea ce a dus la reluarea procedurii.

„Ministerul Justitiei organizeaza, in perioada 12.04.2019 – 08.05.2019, selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerii de numire pentru functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, vacanta incepand cu data de 28 aprilie”, se arata in anunt.

Conform calendarului, candidatii pot depune cereri de inscriere pana la data de 25 aprilie inclusiv.

Cererile de participare la selectie vor fi insotite de declaratiile prevazute de art. 54 alin. (2) raportat la art. 48 alin. (10-11) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor; un proiect privind exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere pentru care participa la selectie; un curriculum vitae al candidatului, conform modelului comun european; minimum 10 lucrari intocmite de candidat in compartimentele in care si-a desfasurat activitatea si ultimul raport de evaluare a activitatii profesionale a candidatului participant la selectie.

Lista procurorilor care indeplinesc conditiile legale de participare la selectie si programarea interviurilor vor fi afisate la sediul Ministerului Justitiei si pe site-ul institutiei la data de 2 mai, urmand ca in perioada 6 – 7 mai candidatii selectati sa sustina interviurile cu ministrul Justitiei.

Rezultatele selectiei vor fi anuntate public pe data de 8 mai.

„Propunerea ministrului Justitiei va fi inaintata Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, in vederea obtinerii avizului, urmand ca, dupa obtinerea acestuia, ministrul Justitiei sa inainteze propunerea presedintelui Romaniei, in vederea numirii in functia de conducere de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”, informeaza MJ.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2