Noua puscariasi au absolvit clasa a IV-a la Penitenciarul Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La sediul Penitenciarului Baia Mare a avut loc festivitatea de absolvire a cursurilor claselor I – IV simultan pentru noua persoane private de libertate, custodiate in regim semideschis, a comunicat, astazi, 20 iunie a.c., Penitenciarul Baia Mare.

Scoala se afla sub tutela Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, elevii fiind instruiti de un cadru didactic al Scolii cu clasele I-VIII „Octavian Goga” Baia Mare.

Persoanele custodiate au primit diplome, in continutul carora nu s-au facut mentiuni cu privire la absolvirea cursurilor de scolarizare in perioada executarii pedepsei privative de libertate.

Scolarizarea persoanelor private de libertate  aflate in custodia Administratiei Nationale a Penitenciarelor   se realizeaza  in  baza Legii nr. 254/2013  privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal si a protocolului incheiat intre Ministerului Justitiei – Administratia Nationala a Penitenciarelor  si  Ministerului Educatiei Nationale.

Activitatea de instruire scolara a persoanelor private de libertate este parte componenta a sistemului de invatamant special, instruirea scolara a minorilor, a tinerilor si a persoanelor adulte analfabete in locurile de detinere, reprezentand o prioritate pentru reintegrarea sociala a acestora.

Informatii furnizate de Penitenciarul Baia Mare

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2