Noua soldati ucraineni ucisi in ultimele 24 de ore

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Noua soldati ucraineni si-au pierdut viata in ultimele 24 de ore, iar alti 27 au fost raniti in zona de ostilitati in estul Ucrainei, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al Consiliului pentru Securitate Nationala si Aparare, Andrii Lasenko, citat de agentia de presa ucraineana Unian.

Sapte soldati au murit atunci cand un obuz lansat de rebeli a lovit transportorul lor blindat in apropiere de aeroportul Donetk, unde luni dimineata s-au inregistrat schimburi de focuri, dupa cum a indicat acelasi responsabil militar, ceea ce pune o presiune suplimentara asupra armistitiului fragil in regiune, potrivit Reuters citat de Agerpres.

‘A fost cea mai mare pierdere de vieti in randul soldatilor ucraineni intr-un singur incident de la intrarea in vigoare a armistitiului la 5 septembrie’, a afirmat Andrii Lasenko.

‘Sapte (ucraineni) au fost ucisi noaptea trecuta langa aeroportul din Donetk’, a specificat Lasenko pentru Reuters.

Separat, Iuri Biriukov, consilier al presedintelui Petro Porosenko, a scris pe pagina sa de Facebook ca rebelii au lansat un obuz dintr-un tanc care a lovit un transportor cu soldati ucraineni.

‘Sapte morti, noua raniti in apropiere de aeroportul din Donetk. Lovitura directa dintr-un tanc in transportor. Ranitii au fost evacuati. In raspuns, tancurile separatistilor au fost distruse’, potrivit postarii acestuia, citata de Unian.

In pofida armistitiului, confruntari izbucnesc frecvent in jurul aeroportului din Donetk, ocupat de fortele guvernamentale ucrainene. Rebelii detin in schimb puncte-cheie in interiorul capitalei regionale Donetk, un centru industrial cu o populatie de circa un milion de persoane inainte de conflict.

Presedintele Petro Porosenko a decretat incetarea focului, la presiunea Occidentului, dupa ce trupele sale au suferit pierderi grele pe campul de lupta impotriva rebelilor prorusi in luna august, Kievul invocand chiar o interventie directa a fortelor ruse.

Moscova, care se opune cursului prooccidental al fostei republici sovietice, neaga orice implicare directa a trupelor sale in conflict sau in ceea ce priveste aprovizionarea cu arme si echipamente grele a separatistilor, in ciuda faptului ca autoritatile ucrainene si Occidentul sustin ca au dovezi de necontestat in acest sens.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2