Noua Zeelanda – Doi pinguini au revenit la un bar de sushi, in ciuda eforturilor autoritatilor de a-i tine la distanta

PNL

Autoritatile de mediu din Noua Zeelanda si-au exprimat marti ingrijorarea pentru soarta a doua exemplare de pinguin mic ce au incercat in mod repetat sa ajunga in centrul capitalei riscand sa fie calcate de masini, relateaza DPA, informeaza AGERPRES.

Perechea de pinguini a fost surprinsa de doua ori saptamana aceasta ascunzandu-se sub un local specializat in vanzarea de sushi din gara Wellington, interventia politiei fiind solicitata cel putin o data pentru a indeparta pasarile.

Dupa ce au fost descoperiti a doua oara in zona populata, pinguinii au fost prinsi si plasati intr-un adapost asemanator unui cuib, in care au fost puse crengute si iarba, pentru a se simti confortabil.

Desi padurarii au declarat ca pinguinilor parea sa le placa noul adapost, marti dimineata ei disparusera din nou.

Jack Mace, director in cadrul Departamentului de Mediu, a declarat ca acest lucru ar putea fi normal, deoarece pinguinii ”se indreapta dimineata devreme spre mare pentru a se hrani”.

Totusi, soferilor li s-a recomandat sa fie atenti in zona portului si a garii din Wellington.

Datorita eforturilor de protejare a acestei specii, exemplarele de pinguin mic din zona Wellington Harbour s-au inmultit in ultima perioada. Astfel, ”vom continua sa vedem pinguini in centrul Wellington si in apropierea portului, in timp ce unele pasari aventuroase cauta zone noi pentru cuibarit”, a explicat cercetatorul Graeme Taylor.

”Unii dintre acesti pinguini vor intra in contact cu oamenii”, a indicat el adaugand ca acest lucru nu ar fi o problema daca nu ar exista riscul ca pasarile sa fie calcate de masini.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1