Noua Zeelanda: Intra in vigoare interzicerea vanzarii pungilor de plastic de unica folosinta

home camp2
home camp2
home camp2

Noua Zeelanda a inceput luni implementarea noii legislatii care interzice pungile de plastic de unica folosinta, comerciantii riscand amenzi mari in cazul nerespectarii acestor prevederi, transmite EFE, informeaza AGERPRES.

“Noi, neozeelandezii, suntem mandri de reputatia de tara ecologica si curata (…) Interzicerea pungilor de plastic de unica folosinta reprezinta un pas pentru a aborda problema deseurilor in Noua Zeelanda”, a aratat intr-un comunicat ministrul Conservarii, Eugenie Sage.

Legea, aprobata in 2018, prevede amenzi de pana la 100.000 de dolari neozeelandezi (peste 59.000 de euro) pentru unitatile care nu respecta noile reglementari.

Sage a cerut populatiei sa foloseasca pungi reutilizabile si a apreciat ca masura va contribui la protejarea si mentinerea unui mediu curat.

Ministrul a adaugat ca administratia va actiona de asemenea in directia imbunatatirii sistemului de colectare a deseurilor si de reciclare ulterioara a acestora, cu obiectivul realizarii unei economii circulare.

“Reglementarile guvernamentale si suma actiunilor individuale fac diferenta”, a mai remarcat Sage.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *