Noua Zeelanda si Australia, primele tari in care merge micul print George

PNL

Printul William al Marii Britanii si sotia sa, Catherine, au sosit luni cu micul print George in Noua Zeelanda, aceasta fiind prima vizita oficiala a copilului lor de opt luni, transmite AFP citata de Agerpres.

Familia princiara a coborat pe aeroportul din Wellington, prima etapa a turneului de trei saptamani in Noua Zeelanda si Australia, pe un vant puternic, cu ploaie si ceata. Printul George va fi prezent doar la cateva evenimente, au informat serviciile parintilor sai de la Kensington Palace, urmand sa isi petreaca cea mai mare parte a timpului departe de privirile curiosilor, cu doica lui spaniola recent angajata.

George va fi intr-o buna zi seful de stat al Noii Zeelande si al Australiei daca cele doua tari nu renunta pana atunci la statutul lor de monarhie constitutionala in favoarea celui de republica. Si Catherine este la prima sa vizita in Noua Zeelanda si Australia, spre deosebire de printul William, care a fost de mai multe ori, prima oara cand avea noua luni, in 1983, cu parintii sai, Charles si Diana. Ultima vizita a efectuat-o in 2011.

Cei doi au calatorit in 2012 in Singapore, Malaezia, Insulele Solomon si Tuvalu, reprezentand-o pe regina Elisabeta a II-a in anul in care si-a sarbatorit jubileul de diamant.

In cadrul turneului, William si Kate vor avea diferite intalniri, vor participa la actiuni de binefacere, vor omagia cultura locala si vor lua parte la ceremonii comemorative.

Vizita familiei princiare a relansat dezbaterea asupra viitorului monarhic al Noii Zeelande, fosta colonie britanica, apoi dominion inainte sa devina stat suveran in 1947. Actualul premier, John Key (conservator), apreciaza ca este putin probabil sa aiba loc o schimbare ‘in viitorul apropiat’, afirmand ca monarhia se bucura in tara sa de o sustinere solida. Insa Don McKinnon, fost vicepremier, si el conservator, a afirmat la sfarsitul saptamanii trecute ca este ‘inevitabil’ ca Noua Zeelanda sa devina republica.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1