Noul Bundestag, mai mare, ii va costa pe contribuabilii germani 60 de milioane de euro in plus in fiecare an

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Noul Bundestag ii va costa pe contribuabilii germani 60 de milioane de euro in plus in fiecare an, dupa ce numarul de membri a crescut de la 631 la 709, relateaza miercuri dpa, citand cotidianul Bild, informeaza AGERPRES.

Mai exact, cresterea numarului de deputati federali va determina o majorare cu 9,8% a cheltuielilor acestui for, care vor ajunge la un total de 955,64 milioane de euro in noul proiect de buget, in cea mai mare parte fiind alocati pentru plata membrilor parlamentului si activitatea grupurilor de partide.

Bild mentioneaza ca, in comparatie cu precedentul buget, aferent unui Bundestag mai mic, in noul proiect cheltuielile cu angajatii cresc cu 27 milioane de euro, ajungand la 239,6 milioane. De asemenea, indemnizatiile scutite de impozit ale deputatilor se majoreaza cu 4,1 milioane de euro.

Presedintele Bundestag, Wolfgang Schaeuble – fost ministru de finante cunoscut pentru un control strict asupra cheltuielilor guvernamentale -, a criticat vehement cresterea numarului de parlamentari si a pledat din contra pentru reducerea sa, propunand o modificare a legii electorale in acest scop.

Bundestagul “trebuie sa admita faptul ca nivelul sau de acceptare in randul opiniei publice va avea de suferit daca nu se schimba”, a declarat recent Schaeuble, citat de Sueddeutsche Zeitung.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2