Noul Cod Fiscal va aduce bani mai putini la bugetul municipiului Baia Mare si al Consiliului Judetean, spune Calin Bota

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Adoptarea noului Cod Fiscal va aduce bani mai putini la bugetul municipiului Baia Mare si al Consiliului Judetean Maramures, spune consilierul judetean Calin Bota.

El a oferit si cateva sume cu privire la cele doua institutii care, practic, vor avea mai putini bani pentru investitii.

„As vrea sa va spun doar doua cifre, doua sume care vizeaza bugetul Municipiului si bugetul Consiliului Judetean. Si cred ca prin ceea ce o sa va spun acum atat in suma bruta, cat si in procent, cred ca dimensioneaza dezastrul care e pe cale sa se produca in exercitiul bugetar 2018.

La nivelul municipiului Baia Mare avem in ultimul buget rectificat prevazuta o suma de 109 milioane de lei provenind din bugetul pe venit. Ca urmare a acestor modificari de natura fiscala, sumele care se vor incasa anul viitor, raportat la aceeasi perioada, ar insemna cu 41 de milioane lei mai putin, adica 37,5%. 41 de milioane care inseamna mai mult de jumatate din bugetul pentru investitii a acestui municipiu.

Intrebarea mea este ce se va intampla in viitor, in conditiile in care sunt credite contractate care trebuiesc rambursate si, asa cum spuneau si colegii mei, orice posbilitate de dezvoltare ulterioara a municipiului Baia Mare prin accesarea unor finantari nerambursabile nu poate fi realizata altfel decat prin contractarea unui nou credit care sa asigure cofinantarea si prefinantarea acestor investitii.

La nivelul Consiliul Judetean, din cele 73 de milioane de lei care sunt prinse in acest moment in bugetul  pe anul 2017, anul viitor vor fi mai putin cu 28 milioane, ramanand doar 45 dfe milioane lei sume provenite din impozitul pe venit atat pentru echilibrarea bugetelor locale ale unitatilor administrativ teritoriale din judetul Maramures, cat si pentru acoperirea unor cheltuilei specifice actului administrativ pe care il exercita Consiliul Judetean”, a spus Calin Bota, intr-o conferinta de presa desfasurata la sediul PNL din Baia Mare.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. tolnai

  traiasca guvernarea inteleapta PSD… majoritate PSD in parlament ati vrut, majoritate PSD avem… ne meritam soarta…

  Reply
  1. alex

   Acum ca tot ati devenit prin motiune mari Basisti, in adevaratul sens al cuvantului,sa te bucuri ca nu taie psd-isti 25 % din salarii,pe modelul marinarului. In schimb nu stiu ce le spuneti la admiratorii vostri prin faptul ca va incuscriti si cu Base si cu Ponta (zis si Turnatoru’).

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2