Noul CSM isi alege conducerea in sedinta din 6 ianuarie

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

discutie copyMembrii alesi ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) isi vor alege, in sedinta din data de 6 ianuarie, noua conducere – presedinte si vicepresedinte, informeaza AGERPRES.

Sedinta din 6 ianuarie, care va avea loc la sediul Institutului National al Magistraturii, cuprinde trei puncte.

Primul punct prevede o intalnire a membrilor vechiului CSM (mandatul 2011-2016) cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii, care se va constitui ca urmare a alegerilor organizate in perioada iunie-decembrie 2016.

Al doilea punct de pe ordinea de zi se refera la sedinta de constituire a noului Consiliu Superior al Magistraturii, iar la punctul trei este trecuta alegerea conducerii institutiei — un presedinte si un vicepresedinte al CSM.

Noul CSM este format din judecatorii Simona Camelia Marcu si Mariana Ghena — Inalta Curte de Casatie si Justitie, Lia Savonea — Curtea de Apel Bucuresti, Nicoleta Margareta Tint — Curtea de Apel Brasov, Andrea Annamaria Chis — Curtea de Apel Cluj, Gabriela Baltag — Tribunalul Neamt, Evelina Mirela Oprina — Tribunalul Ilfov, Mihai Andrei Balan — Judecatoria Timisoara si Mihai Bogdan Mateescu — Judecatoria Ramnicu Valcea.

Totodata, in CSM au fost alesi procurorii Codrut Olaru — Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Cristian Mihai Ban — Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, Florin Deac— Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures, Nicolae Andrei Solomon — Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Tatiana Toader — Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti.

Potrivit art. 3 din Legea 317/2004, Consiliul Superior al Magistraturii este alcatuit din 19 membri, dintre care noua judecatori si cinci procurori, alesi in adunarile generale ale judecatorilor si procurorilor, doi reprezentanti ai societatii civile alesi de Senat si trei membri de drept — presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ministrul Justitiei si procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Membrii CSM sunt alesi pentru un mandat de sase ani, fara posibilitatea de a fi prelungit.

In termen de 15 zile de la publicarea in Monitorul Oficial a Hotararilor Senatului privind validarea si alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, acestia se vor intruni in sedinta de constituire, convocata si prezidata de presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ocazie cu care vor fi alesi presedintele si vicepresedintele acestui for pentru anul 2017.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1