Noul laborator de Radioterapie de la Spitalul Judetean Baia Mare, inaugurat in prezenta ministrului Sorina Pintea (FOTO)

PNL

Miercuri, 4 aprilie, la Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” Baia Mare a fost inaugurat, in prezenta ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, noul laborator de Radioterapie cu Energi Inalte.

Sorina Pintea a declarat ca 700 de pacienti vor putea fi tratati in noul laborator, care a costat aproximativ 5 milioane de euro. Finantarea a fost asigurata de Banca Mondiala, in timp ce buncarul in care se afla laboratorul a fost construit din fondurile proprii ale unitatii medicale.

“Unitatea de implementare a Bancii Mondiale din cadrul Ministerului a vizitat mai multe spitale si a decis sa finantateze un aparat, un accelerator, de fapt dotarea unui laborator de radioterapie si in Baia Mare. Pare foarte simplu, dar acolo au fost niste oameni, care din fericire astazi sunt alaturi de noi, care au sustinut si crezut in aceasta idee.

As vrea sa multumesc in mod special celor din Spitalul Judetean, pentru ca poate putini stiti, acest buncar a fost finantat din veniturile proprii ale spitalului, deci munca medicilor de aici, care au inteles ca este nevoie sa facem ceva.

Ar fi foarte multe de spus, ar fi foarte multi oameni de pomenit, dar un lucru este important, in cele opt contracte de finantare semnate pentru dotarea laboratoarelor de radioterapie, Baia Mare este primul, este primul pentru ca ne-am dorit foarte mult si pentru ca am actionat unitar.

Cred ca de maine primii pacienti vor putea intra aici. Sunt 700 de pacienti care vor putea fi tratati aici, acest laborator a costat aproximativ 5 milioane de euro, urmatoarele centre (din tara n. red.) vor fi finalizate pana in ianuarie 2020”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sanatatii mai precizeaza ca “Spitalul Judetean are in plan sa faca si o cladire pentru a putea gazdui apartinatorii si eventual pacientii in plus fata de cele 10 paturi de care dispune acum sectia de Oncologie”.

Sorina Pintea a mai adaugat ca in luna octombrie ar urma sa fie amplasat inca un aparat in cadrul laboratorului.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1