Noul statut al PNL, adoptat de Congresul liberalilor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Noul statut al PNL a fost adoptat, vineri, de Congresul extraordinar al liberalilor, impotriva pronuntandu-se sase delegati, iar opt s-au abtinut, informeaza Agerpres.

Noul statut prevede ca presedintele liberalilor si cei 31 de vicepresedinti vor fi alesi uninominal in congresul partidului. Atributiile vicepresedintilor urmeaza sa fie propuse ulterior in Biroul Politic National si aprobate de Delegatia Permanenta.

De asemenea, noul statut stipuleaza ca secretarul general al partidului va fi propus de presedintele PNL si validat de Biroul Politic National, in care membri de drept vor fi liderii de filiale ai partidului, liderii si viceliderii grupurilor parlamentare, primarii de municipii resedinta de judet si presedintii de consilii judetene si liderul delegatiei de europarlamentari PNL.

Din noul statut a fost scoasa prevedere ca PNL este membru ALDE si al Internationalei liberale. Afilierea PNL la un grup european va fi decisa de Congresul ordinar al formatiunii.

Noul statul al PNL cuprinde si faptul ca denumirea, identitatea, traditia istorica si unitatea sunt valori imuabile ale partidului, propunere a presedintelui de onoare al liberalilor, Mircea-Ionescu Quintus.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *