NOUTATE – Avocații ar putea avea acces gratuit la informațiile privind cadastrul și cartea funciară

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Avocații ar putea avea acces gratuit la informațiile privind cadatrul și cartea funciară. O spun cei de la Uniunea Națională a Barourilor din Romania. Zilele trecute, conform unor informații transmise de UNBR, a avut loc la sediul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară o întâlnire între reprezentanții acestei instituții și cei ai Uniunii Naționale a Barourilor din România, cu privire la implementarea măsurilor tehnice pentru accesul gratuit la seturile de date din sistemul informatic de cadastru și carte funciară, cu scopul de a ușura accesul avocaților la sistem.

„Pentru rațiuni ce țin de verificarea calității de avocat cu drept de exercitare a profesiei a celor care solicită accesul la seturile de date, s-a stabilit de comun acord să fie folosit mecanismul informatic dezvoltat în cadrul TABLOULUI NAȚIONAL AL AVOCAȚILOR (www.ifep.ro), care va colecta acordurile privind prelucrarea datelor și angajamentele de confidențialitate și de respectare a condițiilor, va prelua datele înregistrate în Tabloul național al avocaților și va transmite către ANCPI confirmările necesare în vederea acordării accesului.

După preluarea informațiilor din aplicație (procesarea acestora va fi efectuată zilnic), ANCPI va comunica avocaților pe adresa de poștă electronică înregistrată în Tabloul național al avocaților un email în care se va regăsi linkul pentru aplicația web pentru logarea în eTerra, cu numele de utilizator și parola. Numele de utilizator va fi adresa de email înregistrată în Tabloul avocaților, iar parola alocată inițial va putea fi schimbată de fiecare utilizator individual”, precizează UNBR.

Mai trebuie spus că până la finalul lunii august vor fi efectuate operațiunile tehnice pentru implementarea acestor proceduri și vor fi pregătite tutoriale privind pașii de urmat în vederea accesării sistemului informatic de cadastru și carte funciară, acestea urmând a fi comunicate avocaților.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole