NOUTATE – Intervenție chirugicală complexă de succes la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1

O nouă intervenție chirurgicală de succes la cel mai mare spital din județul Maramureș. Un pacient de 49 de ani, internat în Spitalul Județean de Urgență ” Dr. Constantin Opriş” Baia Mare pentru o formațiune tumorală mediastinală anterioară cu suspiciune de timon cu miastenia gravis, a fost operat de medicii de aici. Intervenția chirurgicală a fost coordonată de către dr. Petruț Giuliano, preşedinte Colegiului Medicilor Maramureş şi medic coordonator, compartiment Chirurgie Toracică, fiind un exemplu de colaborare de succes între mai multe ramuri chirurgicale, respectiv chirurgie toracică, chirurgie cardiacă.

„Echipa de chirurgie toracică din cadrul spitalului a efectuat o intervenție comună cu medici specialiști în chirurgie vasculară – cardiacă. Pentru pregătirea adecvată preoperatorie și post operatorie au fost implicate și alte ramuri medicale . Aceștia au alcătuit echipa de îngrijire integrată și pentru perioada preoperatorie și postoperatorie, pacientul fiind monitorizat pe parcursul tuturor etapelor de către echipa de anestezie-terapie intensivă.
Tumorile mediastinale aflate în apropierea structurilor vitale necesită un nivel ridicat de experiență în tehnicile de disecție şi suficientă experiență din partea chirurgilor pentru a elimina anumite riscuri”, arată oficialii Spitalului Județean.

,,Mă bucură faptul că, pentru intervențiile chirurgicale complexe, Spitalul Județean are posibilitatea formării unei echipe mixte de specialiști de chirurgie toracică şi chirurgie cardiacă, dedicată fiecărui caz în parte, pentru a obține cele mai bune rezultate. Îi mulțumesc domnului Dr. Petruț Giuliano pentru exemplul de profesionalism colegial de care a dat dovadă. De admirat a fost şi coordonarea echipelor medicale care au făcut ca operația să decurgă fără nici o problemă. Grație profesionalismului si suportului acestor medici şi al întregii echipe, în cazul de față se discută de o colaborare foarte bună între mai multe specialități, în beneficiul pacienților care apelează la serviciile medicale ale Spitalului Județean”, spune Alexandru Oros, managerul unității spitalicești,

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole