NSA colecteaza milioane de SMS-uri la nivel global

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Agentia de Securitate Nationala a Statelor Unite a colectat aproape 200 de milioane de mesaje text pe zi din intreaga lume, strangand date despre planurile de calatorie ale oamenilor, contacte si tranzactii cu carti de credit, a relatat joi cotidianul britanic The Guardian, citat de Reuters, transmite Agerpres.

Cu numele de cod “Dishfire”, programul NSA colecteaza “destul de mult din tot ce se poate”, scrie Guardian, citand o investigatie comuna cu Channel 4 News din Marea Britanie bazata pe material obtinut de la fostul consultant fugar NSA Edward Snowden.

Ziarul a declarat ca documentele arata de asemenea ca agentia britanica de spionaj GCHQ a folosit baza de date NSA pentru a cauta metadate de comunicatii “nerelevante si nemotivate” ale unor persoane din Regatul Unit.

Comunicatiile de la numerele de telefon din SUA au fost eliminate sau “minimizate” din baza de date, in timp ce numerele din alte tari, inclusiv Marea Britanie, au fost pastrate, noteaza cotidianul.

Intrebata despre articolul din The Guardian, NSA a raspuns: “Asa cum am declarat anterior, implicatia asupra colectarii arbitrare si fara restrictii de catre NSA este falsa”.

Activitatile agentiei “sunt centrate si in mod special desfasurate impotriva — si doar impotriva — unor obiective externe valabile, ca raspuns la cerintele serviciilor de informatii”, a declarat NSA intr-un comunicat, adaugand ca Dishfire a prelucrat si stocat in mod legal mesaje text colectate sau date SMS.

“Deoarece unele date SMS ale persoanelor din SUA pot fi uneori colectate accidental in misiunea legala NSA de informatii externe, protectia confidentialitatii pentru persoanele din SUA exista in intregul proces cu privire la utilizarea, manipularea, retentia si diseminarea de date SMS in Dishfire”, a mai declarat agentia.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2