NU AU FOST PROBLEME – Polițiștii locali sunt cu ochii pe Drusal dacă își face treaba

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În fiecare săptămână, polițiștii locali verifică dacă cei de la societatea de colectare a deșeurilor menajere își fac treaba sau nu. Deocamdată nu ni s-a comunicat că ar fi fost descoperite probleme. În continuare se dau sancțiuni din când în când celor prinși că aruncă gunoiul unde nu trebuie, cum a fost săptămâna trecută când o societate comercială a fost amendată cu 1000 de lei pentru aruncarea deșeurilor rezultate în urma activităților specifice în alt loc decât containerul pentru care are contract de salubritate cu S.C. DRUSAL S.A. – la containerele metalice și în cantități mari.

Tot săptămâna trecută a avut loc monitorizarea video a mai multor locații din oraș și anume Complex Ferneziu, Mărăsești intersecție cu Republicii, Paltinișului intersecție cu Pășunii, Bd Traian nr. 25, Dimitrie Cantemir – OPC, Garii capăt, Clinica Someșan, Gheorghe Marinescu Gradinita 10 sau Parcare Strand.

Ca de fiecare dată avem „monitorizarea activităţii operatorului serviciilor de salubrizare si a depozitarilor de deseuri necontrolate de pe raza Municipiului Baia Mare în intervalul orar 05:00-21:00, actiune desfășurată de către un echipaj mixt format dintr-un polițist local din cadrul Biroului Protecția Mediului și un inspector salubrizare din cadrul S.U.P. urmărindu-se dacă operatorul își îndeplinește obligațiile care îi revin de a ridica întreaga cantitate de deșeuri menajere de la platformele de colectare și de a lăsa în stare de curățenie spațiul destinat depozitării recipientelor de colectare, starea fizică a platformelor, cubarea cantităților de deșeuri necontrolate de pe raza Municipiului Baia Mare și îndeplinirea obligațiilor operatorului serviciilor de salubrizare a Municipiului Baia Mare de a ridica acele depozitări necontrolate”,.

Ce nu ni se spune este că deocamdată nu au fost aplicate sancțiuni operatorului de salubrizare cum că nu și-ar face treaba. Că dacă s-ar fi identificat nereguli aflam de la prima oră.  Plus că trebuiqa să avem deja votat un proiect de hotărâre care prevedea ieșirea Băii Mari din ceea ce se numește ADI Deșeuri, lucru care nu s-a întâmplat deocamdată. În condițiile în care municipalitatea își dorește un serviciu propriu de colectare a deșeurilor.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2