Nu avem contract, dar Chereches a gasit solutia pentru deszapezire. Inovatia care bate filmul

PNL

Baimarenii impotmoliti in ninsorile anilor precedenti ne scriu pe adresa de mail a redactiei. Redam un pasaj semnat de un cetatean preocupat de problemele orasului. S-a hotarat sa nu mai stea deoparte si sa ironizeze autoritatile locale. Iata ce ne scrie acesta.

“Angoasa baimarenilor privind sezonul de iarna nu isi mai are rostul. In lipsa unui contract de deszapezire, aspect ce implica o licitatie publica, parc de utilaje speciale, material antiderapant, piese de schimb si sute de tone de carburant, primarul Chereches a gasit solutia salvatoare. Toate masinile firmelor de constructii din municipiul Baia Mare, intreg parcul auto al Urbis si Drusal, plus utilajele Vital vor avea in dotare arzatoare cu flacara deschisa, pe principiul utilizat de masinile de topit zapada.

Acestea vor patrula prin tot orasul, inclusiv in cartiere si parcarile publice, topind zapada din mers, apa rezultata urmand a fi preluata de sistemul public de canalizare, estimata cantitatea si adaugata la factura fiecarui baimarean.

In aceste conditii, carosabilul nu va mai fi deteriorat de lamele utilajelor, sarea nu va mai ataca asfaltul, masinile din trafic, platanii piperniciti si zonele verzi, utilizarea ei fiind nejustificata sub raport tehnic. Nu vor fi implicate direct salvarile, masinile jandarmeriei, utilajele pompierilor si ale politiei, institutiile amintite avand doar rolul de a-i supraveghea pe cei care vor fi implicati in arderea zapezii.
Salutam initiativa inovatoare a edilului, grija pentru gestionarea banului public si disponibilitatea spre implementarea de noi tehnologii in procesul deszapezirii.

Celor care vor ridica problema consumului de carburant al celor 385 de utilaje ce vor “arde” zapada, le raspundem sa fie linistiti, intreaga cantitate de motorina va fi donata de un sponsor, recte statia de carburanti construita ilegal pe Bulevardul Bucuresti (are antecedente, a sponsorizat Castanele), firma care, in schimbul donatiei, va primi terenul necesar si autorizatiile aferente pentru 49 de ani.

Nota bene, Baia Mare are toate sansele sa devina o capitala a inventivitatii si tehnologiilor de varf, o aspiratie fireasca a unei comunitati obisnuite cu masuri demne de Guiness Book.

Sunt mandru sa fiu contemporan cu un asemenea primar si sustin toate initiativele acestuia, inclusiv daramarea turnului fostului Combinat Phoenix, masura necesara pentru functionarea viitorului Aeroport International Maramures. Mentionez ca molozul  va fi procesat si filtrat, fiind estimata recuperarea a 2,17 tone de aur, rezultat din depunerile succesive in urma prelucrarii aurului in fostul gigant industrial.”

Imaginatie sau nu, administratia Chereches ne dovedeste (daca mai era cazul) ca iarna ne va prinde din nou pe nepregatite. Pentru a cata oara?…

Mereu al dvs,

Mihai POPA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

5 Comments

 1. Zoli

  Daca va mai amintiti de un film din seria James Bond – Doctor No – in acel film aparea o masinarie care scuipa flacari pentru a speria oamenii din zona! E posibil ca vom avea si noi asa ceva dar care va topi zapada??! Oauu,super! Mai ramane problema apei care nu va curge imediat si care va ingheta instantaneu la o temperatura sub 0 C ! Si nu va fi deloc scump,doar factura de apa-canalizare a fraierilor va fi umflata de vreo 5 ori! Bravo! Dar dl.primar,o intrebare: cu raze laser nu se poate??! Si comandat direct de pe smartphone??!

  Reply
 2. banhidi

  science-fiction movie… film stiintifico-fantastic… sau

  “Momente vesele cu Catalin Chereches”

  “Sa radem cu Catalin Chereches”

  Reply
 3. Romeo

  Interesant mașina ce scuipă flăcări…..Dar nu știu dacă face față pe toată razie ai Bai-Mari…Dar domnule primar Cătălin Chereches ce faceți dacă se mașina aia care scuipă foc se va topi zăpada și va fii mai multă apă pe drumuri și trotuoare…și dacă nu vine o mașină care să strângă apă…atunci se va îngheța drumurile și trotuoare…..după care cetățenii Băii-Mari…vor aluneca și sor rupe picioarele……

  Reply
 4. sc

  din pacate lumea uita usor si trece usor peste nedreptatile ce i se fac … nu uitati ca anul trecut nu am avut dezapezire din cauza ca Kake a refuzat in nenumarate randuri sa introduca in 2015 – 2016 pe ordinea de zi, discutia despre dezapezire, si a refuzat asta, spun gurile rele, pentru ca mita nu era indestulatoare … anul acesta aplicam o noua strategie, cea aplicata si la Castane, nu mai facem licitatii sau si daca le facem le facem asa de mascarada, si in ultimul moment dam dezapezirea la un prieten, o marioneta, asa cum a fost si domnuca ce s-a ocupat de concertele de la Castane, un paravan ca sa nu vada prostimea cum si cat se fura … stati linistiti il dore pe Kake fix in dos de picioarele rupte, de masinile sparte, el fura cat poate ca dupa ce nu o sa mai fie primar, nu l recomanda nimic pentru un post bine platit, tre sa-si cumpere o alta functie la fel cum aia de primar i-a cumparat-o mamicutza cu bani dubiosi, iar obrazul gros cu bani multi se tine …

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1