Nu cumparati cartele telefonice pentru a intra in poseia unor premii! Doua tentative de inselaciune prin aceasta metoda, in Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Marti, 22 octombrie, politistii din Baia Mare au fost sesizati cu privire la faptul ca doua persoane din municipiu au fost pe cale sa fie inselate, anunta Politia Maramures.

Este vorba despre doua femei, de 80 si 90 de ani, care au fost sunate pe telefonul fix de catre persoane necunoscute, care au pretins ca sunt reprezentanti ai unor companii de telefonie mobila.

Cele doua au fost informate ca au castigat un premiu in valoare de 4.000 de euro, iar pentru a intra in posesia lui trebuie sa cumpere patru sau cinci cartele telefonice reincarcabile si sa comunice codurile acestora. Una dintre ele a inchis telefonul fara a da curs solicitarii, insa cealalta a avut noroc ca la magazinul la care a mers nu erau cartele telefonice si a renuntat.

In ambele cazuri politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile in vederea identificarii autorilor, sub aspectul comiterii infractiunii de tentativa la inselaciune.

„Daca primiti apeluri de la persoane care pretind ca sunt reprezentanti ai unor companii si vi se solicita informatii confidentiale pe considerentul ca ati castigat un premiu, ganditi-va mai intai daca ati participat la vreun concurs!

Nu comunicati date si informatii personale si sub nicio forma nu efectuati plati si nu transmiteti codurile de reincarcare a unor cartele telefonice pentru a intra in posesia unor premii. Sunati imediat la politie daca ati fost abordat in acest fel! Nu uitati, precautia va scuteste de victimizare!”, precizeaza reprezentantii IPJ Maramures.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole