Nu ii vine sa creada. Martorii „in favoarea mea” il infunda si mai tare pe Chereches

PNL

Miercuri, 01 noiembrie, s-a desfasurat un nou episod din Cerecheşiada, epopeea primarului inculpat in dosarul de luare de mita in forma continuata. La acest termen, urma sa fie audiati cativa din cei „peste 100 de martori in favoarea mea”, asa cum i-a catalogat inculpatul. Scopul urmarit de avocati a fost sa demonstreze ca suma de 30.000 de lei cu care a fost prins in flagrant Catalin Chereches provine dintr-un imprumut personal pe care primarul l-ar fi dat lui Span. Numai ca spusele acestora nu il ajuta deloc pe Chereches. Din contra. Il duc mai aproape de condamnare. Iata principalele declaratii ale acestor martori:

Codoban Claudiu – fost fotbalist la FCM Baia Mare

„Inainte sa se desfiinteze echipa, retin ca am primit o suma de circa 1.500 lei cu titlu prima de joc, dar nu mai retin dupa care meci s-a intamplat aceasta chestiune. Ce retin este ca jucatorii am fost chemati pe rand intr-o incapere unde se afla antrenorul, numitul Toma Dorin si capitanul echipei Alin Ignea. Am semnat pe o hartie suma primita, mai sus aratata. Nu stiu de unde provenea aceasta suma de bani. Eu nu stiu ca acesti bani sa ii fi primit de la inculpat. Nu mi-a spus nimeni asa ceva. Eu nu cunosc ca inculpatul sa fi trimis bani la jucatori. Eu pe inculpat l-am vazut o singura data, nu am avut nici o tangenta cu acesta.”

T. M. – patron de firma

“In primavara anului trecut, nu mai retin exact data, inculpatul m-a rugat sa ii dau imprumut suma de 30 mii lei ca sa o dea jucatorilor de fotbal de la clubul de fotbal intrucat acestia au refuzat sa mearga intr-un cantonament pe motiv ca nu si-au primit salariile. Am fost de acord cu acest lucru dar i-am spus inculpatului ca am nevoie de bani, respectiv sa mi returneze pana la inceputul lunii urmatoare intrucat aveam nevoie sa platesc salariile angajatilor mei. L-am intrebat pe inculpat daca sa dau direct aceasta suma lui Span, insa el mi-a spus sa nu fac acest lucru deoarece se teme ca Span nu ii va da la randul sau jucatorilor, inculpatul solicitandu-mi sa i-o predau lui personal, ca la randul sau sa i-o dea jucatorilor pentru a fi sigur de acest lucru. Inculpatul mi-a spus ca imi va restitui aceasta suma in momentul in care Span ii va da aceasta suma dupa ce Span ii va plati la randul sau aceasta suma. Span era presedintele clubului la acea vreme.
…….
“Nu cunosc nimic legat de finantarea clubului de catre Primaria Baia Mare. In ce priveste jucatorii de fotbal, doar din auzite cunosc ca inculpatul le-ar mai fi platit sume de bani in afara de cea de 30 mii lei de mai sus.”
…..
“In prezenta mea, nu l-am auzit niciodata pe Span sa ii ceara bani lui Chereches fie pentru club fie in interes personal. Nu stiu daca inculpatul i-a cerut vreodata bani lui Span si daca da, cu ce titlu.”

“In dimineata zilei de 26.04.2016 am fost sunat de catre secretara primarului, aceasta spunandu-mi ca ma cheama primarul la dansul, sens in care am mers la primarie. Am ajuns in jurul orelor 10 -10.30 si am asteptat in anticamera. La un moment dat a aparut si Span pe care l-am intrebat ce face, intrucat mi se parea suparat. Eu am mers la primarie in speranta ca inculpatul ma cheama pentru a-mi restitui cei 30 mii lei sau macar o parte din acestia sau Span sa imi dea acesti bani”

Intrebare procuror: Unde si cand s-a purtat discutia despre imprumutul sumei de 30 mii lei si daca a mai participat cineva ?
Raspuns : Inculpatul m-a sunat la telefon si mi-a spus sa ne intalnim la barul Presco. M-am deplasat si m-am intalnit cu inculpatul pe terasa acelui bar, iar la discutia dintre noi vis-a-vis de suma de 30 mii lei nu au participat alte persoane. Pe terasa s-au aflat alte persoane, la alte mese, care ne-au vazut si care ne cunosteau, dar nu au auzit discutia purtata de noi doi.

Fara sa vrea probabil, chiar daca in aparenta, declaratia sa ii este favorabila inculpatului, martorul M. T. tocmai a demonstrat in fata instantei ca inculpatul Chereches a savarsit infractiunea de fals in declaratii, deoarece inculpatul nu a trecut in declaratia de avere suma de 30.000 de lei pe care a luat-o imprumut de la M T.

Viman Vasile – director sportiv HCM Baia Mare – sectia de handbal masculin

“Domnul Chereches m-a rugat in aprilie 2016 sa duc o suma de bani fotbalistilor de la clubul FCM Baia Mare, temandu-se ca daca ii da acesti bani lui Span, exista riscul sa nu fie predati in intregime, destinatarilor.
….
“Inculpatul m-a rugat sa le transmit jucatorilor ca suma de bani in discutie sunt banii lui personali, nu stiu ce reprezenta aceasta suma, respectiv salariile jucatorilor sau prime de joc pentru acestia…” – NN: Dupa cum se poate observa, martorul Viman infirma faptul ca inculpatul ar fi dat acesti bani lui Span cu titlu de imprumut, cum l-a mintit pe Tocaciu ca acesta sa-l imprumute cu 30.000 de lei.

“Cele mai sus relatate au avut loc cu circa 10 zile – 2 saptamani inainte ca inculpatul sa fie arestat.”

“Inculpatul mi-a dat suma de 30 mii lei al carui cuantum l-am aflat la club cand am deschis plicul, am scos banii si i-am numarat. Nu stiu daca inculpatul a dat aceasta suma de bani cu titlu de imprumut sau cu alt titlu.”

“Nu stiu daca inculpatul i-a dat bani lui Span cu orice titlu. De asemenea nu stiu daca Span i-a dat inculpatului vreo suma de bani cu orice titlu.”

Declaratia lui Viman este extrem de importanta, el fiind cel care a dus banii de la Chereches la jucatori.

Corui Vasile Mihai – prieten cu inculpatul

“Cunosc ca Span i-a cerut inculpatului, in perioada in care era presedinte al clubului, in mai multe randuri sume de bani cu titlu de imprumut avand nevoie de acestea pentru activitatea clubului. Nu stiu daca Span i-a cerut inculpatului bani imprumut si in interes personal”.

“In aceeasi perioada, aflandu-ma la o cafea impreuna cu un prieten, la cafeneaua Presco, aici a aparut numitul T. M., dupa care si inculpatul si intrebandu-l pe acesta din urma daca nu i-a loc mi-a spus ca ba da, dar mai intai merge la masina sa ii dea bani lui Span pentru echipa de fotbal deoarece jucatorii au refuzat sa intre in teren cu ocazia unui meci de fotbal. Retin ca era o zi de sambata. Nu m-am uitat dupa cei doi, respectiv nu m-am uitat daca inculpatului i-a dat lui Span bani, cei doi au discutat circa 5-10 minute dupa care inculpatul sa intors la noi.”

NN – remarcam ca din toate declaratiile anterioare, ale lui Span, Tolas, Viman sau Onciu, rezulta ca banii dati jucatorilor au fost predati lui Viman de catre primar, iar Viman i-a dus la club si i-a dat antrenorilor sa-i imparta. Suma de 30.000 de lei imprumutata de inculpat de la T., nu a trecut prin buzunarul lui Span. De aici poate rezulta nesinceritatea martorului Mihai Corui, care habar nu are ce s-a intamplat in realitate, reproducand probabil ceea ce i-a cerut in mod expres inculpatul. Aceasta cu atat mai mult cu cat martorul T. a afirmat ca la Presco, primarul a discutat doar cu el despre suma de 30.000 de lei, alte persoane neauzind despre ce este vorba.

Nesinceritatea martorului rezulta din raspunsul pe care acest martor, prieten cu inculpatul, il da la intrebarea avocatului:

“Intrebare av. inculpat: cu cat inainte ca domnul Chereches sa fie arestat s-au intamplat aceste evenimente ?
Raspuns: Chiar daca nu retin data, pot preciza ca cele doua episoade cu banii s-au intamplat la circa o luna inainte cu arestarea inculpatului. Daca a fost arestat anul trecut, atunci episoadele de mai sus au avut loc anul trecut.”

Nu mai tine minte anul, dar stie sigur ca a fost cu o luna inaintea arestarii lui Catalin Chereches. Genial!

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

3 Comments

 1. tindela

  Justitia ar trebui sa-si spuna cuvantul si in privinta martorilor mincinosi…Adica lucrurile nu pot trece asa, fara a fi bagate inseama…Nu este admisibil ca dl. Chereches sa “treaca clasa” cu ajutorul martorilor mincinosi…Ne intoarcem de unde am plecat..

  Reply
 2. Maca

  Ultimul termen cand va fi?
  Ce atata tura-vura?!
  Asteptam sentința!
  Daca rste vinovat, la bulău cu el, dacă nu rste vinovat (ha-ha-ha) să il lase in plata Domnului.

  Reply
 3. Geo

  În disperarea sa, inculpatul Cherecheș a îmbârligat și tergiversat la maximum acest proces. Se vede de la o poștă că unii martori depun declarații mincinoase. Judecătorii, când vor lua decizia, vor ține seama de poziția total nesinceră a inculpatului și de manevrele prin care a influențat martorii. În loc să-și pună cenușă în cap și să recunoască faptele, Cherecheș a îmbrăcat haina infractorului tăbăcit și a mințit tot timpul. Această poziție a lui va cântări mult când se va da hotărârea judecătorească. Nesinceritatea lui îl va costa un spor ce se va adăuga la pedeapsa la închisoare cu executare. În urbe se fac pariuri pe apropiata condamnare a lui Cherecheș. Unii pariază că va lua patru ani, alții că șase ani, iar alții chiar opt ani! Așa de mult, poate la a doua, la a treia condamnare, pentru că mai sunt pe rol vreo trei dosare (handbal, fotbal, oameni de afaceri țepuiți etc).

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1