Nu ne lasam intimidati. ZiarMM solicita Ministerului explicatii in cazul adjunctului ISJ Camelia Bogdan

PNL

ZiarMM cere oficial Ministerului Educatiei Nationale explicatii cu privire la imprejurarile in care inspectorul general adjunct Camelia Bogdan a luat parte la o activitate cu caracter politic, tocmai in timpul serviciului. Am ales sa ne adresam Ministerului, dupa ce conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Maramures (ISJ) a aratat o nepasare totala fata de gafele comise de Camelia Bogdan.

Intr-un act oficial primit pe posta electronica a redactiei, venit in urma unei cereri adresate in baza Legii 544, referitoare la liberul acces la informatiile de interes public, reprezentantii ISJ se fac ca ploua in cazul inspectorului adjunct, raspunzand lapidar intrebarilor noastre punctuale, facand referiri la legislatie si la drepturile angajatului. Fara nicio referire la cazul Bogdan, fara nicio precizare cu privire la obligatiile de serviciu ale acesteia si fara a oferi explicatii cu privire la participarea adjunctului ISJ la o activitate politica.

In incercarea de a o disculpa pe Camelia Bogdan, a carei scuza este faptul ca se afla in pauza de masa, in concluzie putea face orice, documentul emis de ISJ o incrimineaza clar pe cea in cauza, care in data de 31 mai, in timp ce avea delegate atributii de inspector general (Ana Moldovan fiind in concediu), a parasit sediul institutiei, deplasandu-se in parc, unde a petrecut cateva ore alaturi de colegele sale de partid, in cadrul unui eveniment organizat de 1 Iunie. In presupusa pauza de masa, Camelia Bogdan (cea imbracata in rosu, n. red.) s-a veselit de minune cu copiii, dansand, cantand, socializand. Lucruri esentiale in activitatea sefului ISJ, dupa cum limpede constatam.

Conform raspunsului primit, “pe durata pauzei de masa nu se deleaga atributiile, acest lucru facandu-se numai pe perioada efectuarii concediului de odihna sau medical”, precizeaza conducerea ISJ. Cu alte cuvinte, Camelia Bogdan era in timpul serviciului, cu atributii de inspector general (practic conducea unitatea), atunci cand a luat parte la un eveniment organizat de un partid politic. Mai mult, cadru didactic fiind, trebuia sa ia atitudine fata de faptul ca mai multi copii purtand tricouri pe care era inscriptionata denumirea scolii de la care proveneau au fost angrenati intr-o manifestare avand implicatii politice.

Copiii nu erau in timpul programului scolar. Dar atunci de ce purtau tricouri cu denumirea scolii? De ce s-a facut asocierea intre scoala si PSD, partidul care a gestionat evenimentul? Acestea sunt intrebarile la care Camelia Bogdan, in calitate de lider al ISJ trebuia sa si le puna, atunci cand s-a lansat in dansul din foisor, si sa isi exercite atributiile pe care i le conferea legea.

Atitudinea protectoare a ISJ fata de Camelia Bogdan este explicabila pe fondul intereselor politice locale, in spatele carora isi aroga dreptul de a adresa presei intimidari directe sau prin intermediul altor persoane, in speranta ca ne vom linisti, iar ancheta noastra jurnalistica va inceta. Nu doar redactiei ZiarMM i s-au transmis astfel de mesaje, ci si altor colegi de presa. In timp ce documenta speta legata de escapada culinaro-politica a Cameliei Bogdan, reporterul TL Plus s-a simtit amenintat si intimidat de adjunctul ISJ, caruia i-a transmis ca il va da in judecata pentru ceea ce va da publicitatii (inca nu aparuse nicio stire pe TL Plus, dar Bogdan isi pregatea actiunea in instanta). Evident, o astfel de abordare arata tupeul nemarginit pe care unii dintre angajatii statului, cocotati pe functii si avand in spate sustinere politica, il manifesta atunci cand presa le adreseaza intrebari legate de activitatea pe care o desfasoara la serviciu.

Pentru a nu mai deranja conducerea ISJ cu intrebari, ZiarMM va purta pe aceasta tema corespondenta doar cu institutiile centrale ale statului. Asteptam raspunsurile Ministerului Educatiei Nationale in cazul inspectorului adjunct Camelia Bogdan.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2