Nu pot ei aresta cat pot romanii vota. Viata de primar: Chereches, in elita penalilor natiei

Reclame home 1
Reclame home 1

catalin-chereches-amenintaEu am zis ca Piedone trebuia lasat sa candideze. Numai asa puteam sti cat de moralmente distrusi sunt votantii de la el din sector. Prin vot s-a distilat toata gasca penala aflata in functii in Parlamente, consilii locale, consilii judetene si primarii. Nu s-au parasutat puscariabilii in functii, au fost validati prin votul celor care s-au ostenit sa mai voteze. Iar votantii au o apetenta extraordinara catre haiducie: “a furat maica, dar a dat si la amarati”. Un litru de ulei si o gaina congelata dau diferenta dintre “ai nostri” si “ai lor”.

Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches a fost saltat din timpul unei mite de catre procurorii DNA Cluj si dus la “Cremenal” unde s-a cerut sa i se dea prelungire de cazare la „Beciul Domnesc” pentru inca 29 de zile. Ceea ce i s-a si dat miercuri seara. Joi cineva a avut curiozitatea sa afle ce se intampla cu candidatura acestuia, mai ales ca „oprimatul” a racnit din “lanturi” ca e ca Isus Hristos in ajun de Paste: ”M-am asteptat sa fiu arestat doar este campanie electorala. Totdeauna avem incredere in instanta. In perioada asta altul mai important a fost rastignit”.

Prin urmare, preşedintele Biroului Electoral Judetean Maramureş, judecatorul Nicolae Stamate Tamaşan, a declarat ca nu-i baiul chiar atat de mare si ca statutul de candidat al lui Chereches nu se schimba, nefiind afectat de cercetarile in curs:”Procesul electoral aflat in curs de desfaşurare pentru alegerile locale din 5 iunie in ceea ce priveşte un candidat la Primaria Baia Mare nu este afectat de cercetarile in curs. Statutul sau de candidat nu se schimba cu nimic, acest lucru fiind valabil şi pentru starea anterioara de retinere dar şi acum pentru arestul preventiv. In alte zone din tara sunt cazuri chiar de detinuti şi nu sunt impiedicati sa particile la alegeri in calitate de candidati. Eventual, mandatul pe care il exercita in prezent ar putea avea de suferit prin suspendarea din functie”.

N-are dreptate domn’ judecator? Are. Noi stim ca, pe parcursul proceselor electorale, de care a avut parte Romania post-decembrista, multi puscariabili au aterizat in functii alese direct din temnita. Au fost alesi primari si stalpi ai societatii care au cam decedat pe parcursul scrutinului. Pai, daca mortii au drept de vot, de ce nu l-ar avea si pe cel de candidatura?

Deci, nu pot procurorii aresta, cat poate poporul vota. Și alege. E o alta interpretare a alegerii graului de neghina. Aici se alege neghina.

Victor Eugen Lungu, Academia Catavencu

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

5 Comments

 1. popic

  Omul inca e sustinut deoarece a facut cate ceva pentru oras .Desigur ca nu tot ce a promis,mai ales ca a si promis vreo 5000 de locuri noi de munca in oras.Ce sunt 5000 ? Vreo 5 fabrici ca aia de la Dumbravita.Tagarlas ca avocat nu putea sa le aduca dar pe Tătaru ca parlamentar pesedist cine l-a oprit? nu-l suporta pe Chereches,ok,dar in Lapusel are Zetea si institutia pastorita,20 de hectare de teren,tocmai buna de o fabrica noua.Cine i-a oprit?Si cum sa mai credem aburelile lor daca nu au fost in stare in cei 4 ani sa aduca,asemenea lui cake,nici un loc de munca pentru amaratul asta de judet.Cake,zero noi locuri de munca,toti ceilalti,asijderea.

  Reply
  1. Mai conteaza?

   @popic Sa inteleg din comentariul tau ca in continuare e dorit acest penal la carma orasului? Sunt de acord cu tine ca nici unul dintre candidati nu are merite, dar sa sustiiin continuare un penal, care a fost prins si in flagrant… arata nivelul nostru de educatie… Trebuie sa incepem sa ii penalizam pe fiecare, asa se vor trezi si restul ca nu au nici o sansa in fata multimii.
   Nu trebuie sa fim o multime usor de manipulat si fara pareri… si usor influentabili de niste asa zisi ziaristi fara diplome in domeniu…

   Reply
   1. icsulescu

    Greșeala lui Cherecheș a fost ca ținea toată mita numai pentru el, dacă avea partidul în spate trebuia sa împartă mita iar atunci era mai greu de prins.
    Cred ca este aproape imposibil sa ajungi în funcții de conducere și sa nu trebuiasca sa dai partidului dreptul pentru ca te-a pus in functie. Cotizatiile catre conducatorii partidului nu pot fi facute din munca cinstita(exemplu salar) ci doar prin smecherii și atunci devii penal.
    Nici un partid nu promoveaza oameni pe care sa nu-i poata controla, iar independentii in mare parte se cred patroni de firma atunci cand ajung in functii publice importante.
    Sansa este de partea lor, noi ramanem cu resturile de la smecherii.

    Reply
 2. mmm

  Trist dar adevarat … cei care ne conduc sunt reflexia moralitatii poporului roman … asa oameni asa conducatori … aud ca Chereches a facut ceva pt orasul asta … sa vina toti cei care sustin asta sa ne prezinte ce a facut, cu ce costuri si cu ce firme … povesti … si ma oameni buni, daca a facut nu merita statuie, ca nu l-a obligat nimeni sa fie primar, daca a facut ceva era de datoria lui de primar deci nu tre ridicat in slavi … da va zic eu ce a facut, a delapidat banii din sport – eu siner ma mir ca nu l-au prins cu ceva legat de HCM, ca acolo se spalau banii grei cu Vitalul si chestii urate …

  Reply
  1. Zoli

   Perfect de acord!”Cei care ne conduc sunt reflexia moralitatii poporului roman” – cred ca este cea mai adevarata afirmatie!Sa vorbim pe sleau,C.C. a facut cateva lucrari de reabilitare in oras,cum ar fi podul de langa parc,parcul,zona Cintirim si Turnul,scoala si gradinita xy,asfaltare Hatvan,fantana arteziana Semiluna,dar si mai multe lucrari de infrumusetare!Dar…daca luam in considerare ca pt.(ex.) fantana arteziana de la Semiluna ne-a ”scapat” de 1.7 milioane Euro(!!),te intrebi oare la cat se ridica celalalte lucrari!Cate s-au aflat si cate au ramas nestiute?!Cred ca asta numai Dumnezeu stie!

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2