Nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise. La ce riscuri vă expuneți

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise. O spun pompierii, care reamintesc faptul că odată cu venirea toamnei şi după culegerea viilor, mulţi dintre cetăţeni pregătesc vinul în gospodării. În condiţiile în care acesta nu este depozitat în spaţii corespunzătoare, care să poată fi aerisite, pe timpul procesului de fermentare pot apărea incidente sau chiar tragedii, lucru bine de știut.

Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu dioxid de carbon, acumulat în spaţii închise, pe timpul fermentării mustului, maramureșenilor li se recomandă să nu pună mustul la fermentat în spaţii închise, să nu intre în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare, să anunţați pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere, verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi, prin aprinderea unei lumânări.

În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen. Este recomandat, de asemenea, să nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă, dacă nu aveţi echipament de protecţie pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră. Nu în ultimul rand, în astfel de situaţii, sunaţi la 112.

Maramureșenii trebuie să știe că o persoană care a inhalat cantităţi mai mici de dioxid de carbon prezintă dureri de cap, greţuri – cu sau fără vărsături, ameţeli, tulburări de vedere, greutate în respiraţie: „Dacă în aer gazul este în concentraţie foarte mare, persoana în cauză îşi pierde cunoştinţa în câteva minute, iar consecinţele pot fi grave. Este foarte important de ştiut că victima nu îşi dă seama că se intoxică deoarece dioxidul de carbon emanat în timpul fermentării nu are culoare şi nici miros”.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole