NU SCĂPĂM DE PLOI – Alertă meteo pentru următoarele două zile

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo care va intra azi, 9 ianuarie, ora 18.00 în vigoare și care va fi valabilă pană în data de 11 ianuarie, ora 18.00. Din această seară sunt anunțate precipitații moderate cantitativ, ninsori la munte și intensificări ale vântului.

Meteorologii spun că în intervalul menționat aria ploilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara. În jumătatea sudică se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp. În zonele de munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.

De asemenea, temporar vântul va avea intensificări pe tot parcursul intervalului în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 45…55 km/h. În zona montană înaltă rafalele vor fi de 60…80 km/h cu viteze mai mari, de peste 90 km/h în noaptea de luni spre marți (09/10 ianuarie) în Carpații Meridionali, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu