Nucile scad riscul de a dezvolta un diabet de tip 2

Reclame home 1
Reclame home 1

Consumul regulat de nuci poate preveni aparitia diabetului de tip 2. O echipa de cercetatori de la Scoala de sanatate publica a Unviersitatii Harvard (Statele Unite) a analizat datele referitoare la circa 140.000 de femei, observate timp de zece ani, scrie passionsante.be citat de Agerpres.

Specialistii au constatat ca persoanele care consuma 30 g de nuci de doua ori pe saptamana prezinta un risc cu 24% mai mic sa dezvolte diabet de tip 2 fata de cele care nu mananca deloc. Acelasi avantaj este valabil si la barbati. Cu cat cantitatea de nuci consumate este mai mare (ramanand totusi in limite rezonabile), cu atat mecanismul de protectie se consolideaza.

Autorii studiului explica acest efect prin felul lipidelor din nuci, deosebit de bogate in acizi grasi omega-3, care fac din ele un aliment bun pentru sanatatea cardiovasculara, avand si o actiune anti-oxidanta si anti-inflamatoare. Un alt studiu aratase deja ca nucile actioneaza favorabil asupra parametrilor spermatici.

Alte cercetari au aratat ca nucile nu produc cresteri in greutate pe termen lung, daca sunt integrate intr-un regim alimentar variat si echilibrat. Prin urmare, nu exista niciun motiv sa ocolim nucile, ba dimpotriva, incheie passionsante.be.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole