Numai prin vot ne eliberam de ramasitele comunismului si de un PSD care a inhibat dezvoltarea Romaniei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis a acuzat PSD ca „a incercat sa acapareze intregul stat, toate marile sisteme”. Seful statului a afirmat ca PSD, dinspre care vine un „iz de comunism”, este „insurubat” in toate structurile statului. Numai prin vot Romania se poate elibera de „ramasitele comunismului”, a fost mesajul presedintelui Klaus Iohannis la Reuniunea Ligii Alesilor Locali ai Partidului National Liberal.

”Suntem in razboi impotriva PSD care a incercat sa acapareze intregul stat, toate marile sisteme. PSD nu a atacat doar statul. PSD nu a atacat doar marile sisteme publice. PSD nu a atacat doar democratia romaneasca. PSD i-a atacat pe romani si, pentru asta, cineva trebuia sa ia partea romanilor. Si asta, dragii mei, am facut eu impreuna cu voi!”, a spus presedintele Klaus Iohannis, in fata celor 5.000 de alesi locali, parlamentari si simpatizanti PNL, reuniti la Sala Polivalenta din Capitala.

Candidatul sustinut de PNL a adaugat ca in ultimii 30 de ani democratia in Romania a fost instaurata „greu”, dar „parca asa un iz de comunism tot mai simtim cand vorbim de PSD”. ”Pesedistii sunt o forta politica care, din pacate, a inhibat in perioade importante dezvoltarea Romaniei. Fara PSD, am fi fost mult mai departe”, a afirmat Iohannis. ”Sa nu va imaginati cumva ca, prin castigarea europarlamentarelor si a referendumului, PSD a fost invins. Nici vorba! Nu faceti aceasta greseala! PSD este un partid imens. PSD este adanc insurubat in toate structurile statului”, a spus seful statului.

”Numai printr-un vot romanii pot alege o conducere democratica in adevaratul sens al cuvantului! Numai prin vot ne eliberam de ramasitele comunismului si de un PSD care a inhibat dezvoltarea Romaniei”, a fost mesajul presedintelui Iohannis.

Presedintele le-a cerut primarilor si consilierilor sa le explice oamenilor ca trebuie sa mearga la vot, sa voteze „pentru Romania normala”. Romania normala este o tara in care oamenii sunt tratati correct in institutiile statului, gasesc un loc de munca pe masura calificarii pe care o au, iar autoritatile garanteaza siguranta cetateanului. ”Intr-o Romanie normala nimeni nu merge intr-o piata publica sa participe la o demonstratie pasnica si sa fie batut de jandarmi”, a spus Klaus Iohannis. Intr-o Romanie normala romanii se intorc acasa, toti participa la viata sociala, fiecare om are valoare. Iohannis le-a spus de asemenea primarilor si consilierilor liberali ca  le-a adus „ceva simbolic”: i-a anuntat ca a promulgat, pentru prima data intr-o zi de sambata, o lege si anume legea privind debirocratizarea, initiata de PNL.

Vremea umilintelor a trecut 

Presedintele Partidului National Liberal, Ludovic Orban, premier desemnat, le-a spus alesilor locali ai PNL ca Guvernul va aloca resurse pentru toate proiectele de dezvoltare eficiente. ”Vremea umilintelor la care ati fost supusi atunci cand veneati la Bucuresti, ca sa primiti avize, semnaturi, aprobari sau toate categoriile de documente inventate de birocratia de la Bucuresti pentru a bloca proiectele locale, a trecut. De acum inainte, fiecare primar liberal va avea usa deschisa pentru fiecare institutie din Romania si nu numai primarii liberali, orice administrator local din Romania care vrea sa construiasca ceva bun pentru semenii lui”, a fost mesajul lui Ludovic Orban.

Presedintele PNL le-a promis alesilor locali ca „nimeni nu va mai indrazni” sa bata la usa unui primar pentru a-l determina sa-si schimbe partidul din care face parte. ”Guvernul va aloca resurse pentru toate proiectele de dezvoltare eficiente, sustenabile, pe care le vor  dezvolta comunitatile locale”, a afirmat Ludovic Orban. El a adaugat ca deciziile care privesc viata comunitatilor locale si activitatea autoritatilor locale trebuie luate numai in consultare si dupa dezbatere cu reprezentantii autoritatilor locale.

Premierul desemnat l-a catalogat pe presedintele Klaus Iohannis drept „ campionul apararii romanilor impotriva atacurilor date impotriva libertatilor cetatenilor in fiecare zi din ultimii trei ani”. ”Trebuie sa va fie usor sa faceti campanie. Stiti foarte bine ce a facut Klaus Iohannis ca primar al Sibiului si puteti sa-i spuneti oricarui roman din orice comunitate locala ca ceea ce a facut pentru Sibiu, Klaus Iohannis, va face pentru intreaga Romanie, ca tot ceea ce s-a intamplat bun in viata sibienilor in urmatorul mandat cu un Guvern al Partidului National Liberal se va
intampla in viata fiecarui roman”, a spus Ludovic Orban. ”Nu vreau doar sa castigam alegerile prezidentiale, vreau sa castigam cu un scor zdrobitor”, a afirmat Ludovic Orban.

Pledoarie pentru descentralizare

Presedintele Ligii Alesilor Locali liberali, Gheorghe Flutur, a acuzat guvernul PSD ca a luat masuri fara a se consulta cu reprezentantii comunitatilor locale. Legea cadru a descentralizarii nu s-a mai pus in aplicare, iar prin noul Cod
Administrativ s-a renuntat la acest act normativ. „Este o politica de sus in jos, cetateanul este sluga a Guvernului” a spus Gheorghe Flutur. Potrivit lui Flutur, care este seful CJ Suceava, pana acum Guvernul a alocat fonduri fara a se tine cont de strategiile locale, dand ca exemplu programul de cumparare de ghiozdane gratuite, fara a se tine cont de faptul ca sunt familii care pot asigura copiilor ghiozdane. El a ridicat de asemenea problema patrimoniului detinut de institutii nationale care se afla pe teritoriul unitatilor administrativ teritoriale. Este vorba de terenuri nefolosite, triaje de cai ferate sau case de cultura pentru care ar trebui gasita o utilitate.

PNL

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole