Numai sase mari fabrici de bere au primit autorizatie sa isi vanda produsele la Oktoberfest

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bere-mancatEditia Oktoberfest 2015 incepe sambata la Munchen si va dura 16 zile, pana in 4 octombrie. Cu 106,9 litri de bere de persoana pe an (cu 9 mai putin decat in 2006), Germania ramane o tara cu multi consumatori de bere, relateaza 20minutes.ch citat de Agerpres.

Nici de aceasta data insa nu vor fi aduse beri artizanale, numai sase fabrici de bere, printre cele mai mari, fiind autorizate de primaria din Munchen sa isi vanda produsele, a scris duminica Die Welt. Patronul fabricii de bere bavareze Hofbrau, Michael Moller, se declara impotriva admiterii berilor artizanale, considerand ca nu au nicio sansa sa gaseasca public la Oktoberfest. „Sunt beri interesant de degustat, dar nu sunt facute pentru consumul in cantitate mare”, a apreciat el.

Un alt argument impotriva prezentei acestui tip de beri este ca marii producatori de bere finanteaza cu 1,5 milioane de euro dotarile sarbatorii, suma acordata „inainte de vanzarea primei beri”.

Numai Hofbrau aduce la evenimentul anual de la Munchen 750.000 de litri ce bere. Daca se adauga vanzarile din afara zonei care gazduieste Oktoberfest, cantitatea de bautura se ridica la 5 milioane de litri, incheie 20minutes.ch.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2