Numarul alpinistilor care au murit pe Everest, in sezonul de primavara, a crescut la trei

Reclame home 1
Reclame home 1

Un american a murit in timp ce se intorcea de pe varful Muntelui Everest, crescand la trei numarul alpinistilor care au murit in timpul sezonului de ascensiune din primavara acestui an pe cel mai inalt varf din lume, informeaza joi DPA, citand un responsabil local din domeniul turismului, relateaza Agerpres.

Americanul de 55 de ani a decedat miercuri pe partea sudica a varfului, a declarat Gyanendra Shrestha, un responsabil de la tabara de baza de pe Everest. De asemenea, un catarator irlandez ar fi murit dupa ce a cazut in „Zona Mortii”, aflata la o altitudine de peste 8.000 de metri, iar un alpinist indian a decedat in timp ce cobora de pe Everest saptamana trecuta.

Miercuri, peste 200 de alpinisti au reusit sa ajunga in varful masivului de 8.848 de metri, potrivit aceluiasi responsabil. Conditiile meteorologice au fost extrem de neprielnice in acest an – vanturile puternice si zapada tarzie intarziind incercarile de a ajunge in varf. Cel putin sapte alpinisti au murit pe alti munti de 8.000 de metri din Nepal in timpul sezonului de ascensiune de primavara din acest an, care se desfasoara intre lunile aprilie si mai.

Patru alpinisti indieni au decedat in timpul unor expeditii saptamana trecuta, doi pe Kanchenjunga, al treilea varf ca inaltime din lume si alti doi pe Muntele Makalu, locul al cincilea in acelasi top. Printre alte victime se numara alpinisti din Bulgaria, Malaezia si Nepal. Sute de alpinisti incearca sa escaladeze Muntele Everest si alte varfuri din Himalaya in timpul sezonului de alpinism de primavara, insa in fiecare an, muntele face victime in randul curajosilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole