Numarul cazurilor de infectii respiratorii acute, cu 45% mai mare fata de aceeasi saptamana a sezonului precedent

Reclame home 1
Reclame home 1

stetoscopNumarul total al cazurilor de infectii respiratorii acute a fost, la nivel national, de 111.612, cu 8% mai mare fata de cel inregistrat in saptamana precedenta, si cu 45% mai mare fata de aceeasi saptamana a sezonului precedent (76.954), informeaza Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT) in raportul privind evolutia infectiilor respiratorii acute, a gripei si a infectiilor respiratorii acute severe (SARI) in sezonul 2014-2015 – saptamana 9-15 februarie.

Potrivit raportului publicat pe site-ul institutiei, activitatea gripala evolueaza „cu intensitate medie”, cu tendinta de extindere regionala in zona sudica (Constanta, Bucuresti, Dambovita) si in zona de nord-est si sud-est (Iasi, Suceava, Neamt, Galati), cu focare locale (judetul Sibiu ) si cu cazuri sporadice in unele judete, „morbiditatea prin infectii respiratorii acute fiind mai crescuta decat in saptamana precedenta, dar incadrandu-se in intervalul asteptat”.

Raportul CNSCBT releva ca, in intervalul 9-15 februarie, s-au inregistrat, la nivel national, 352 cazuri de gripa si 29 cazuri de infectii respiratorii acute severe (SARI).

Au fost inregistrate cinci decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal, iar numarul total al deceselor confirmate cu gripa este de sase.

CNSCBT adauga ca, de la inceputul sezonului de supraveghere a infectiilor respiratorii acute, gripei si SARI si pana la data de 17 februarie, au fost confirmate, in laborator, un numar de 399 cazuri de gripa.

Totodata, raportul citat mai noteaza ca, pana la jumatatea lunii februarie, au fost vaccinate antigripal 474.839 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole