Numarul cititorilor chinezi de literatura online a ajuns la 400 de milioane

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Numarul cititorilor de literatura online a ajuns in China la 400 de milioane in acest an si reprezinta aproape jumatate din numarul total de utilizatori de internet din aceasta tara, a anuntat luni cotidianul Beijing Daily, citat de Xinhua, informeaza AGERPRES.

Pana la sfarsitul anului 2017, in China au fost publicate 16,4 milioane de opere literare online, din care segmentul de literatura non-fictiune reprezinta 52,5%, potrivit unui raport prezentat de China Audio-Video and Digital Publishing Association la cea de-a doua editie a evenimentului „China Online Literature + Conference”, organizat la Beijing in perioada 14 – 16 septembrie.

Aproximativ 14 milioane de persoane au devenit scriitori inregistrati pe site-uri de literatura si pe aplicatii mobile chineze in 2017, iar 51,2% dintre ele obtin din aceasta activitate venituri lunare de 5.000 de yuani (728 de dolari americani), precizeaza acelasi raport.

Industria literaturii online reprezinta un sector de activitate in plina efervescenta in China si a atras inclusiv scriitori straini.

Yang Chen, manager general pentru divizia de continuturi din cadrul China Literature Ltd, principala platforma de lectura online din aceasta tara, spune ca peste 2.000 de scriitori straini au publicat circa 4.000 de opere literare online pe site-ul si aplicatiile mobile ale acestei platforme. Operele sunt diversificate din punctul de vedere al continuturilor, incluzand genuri literare precum fantasy si romance si fiind scrise in engleza si in alte limbi straine.

Aceeasi companie a publicat, de asemenea, peste 200 de traduceri in engleza ale unor opere literare incepand din mai 2017, iar aceste carti au atras 13 milioane de cititori online.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2