Numarul de turisti in Delta Dunarii s-ar putea dubla in acest an, estimeaza o asociatie de profil

PNL

Numarul turistilor care au vizitat judetul Tulcea in acest an a crescut semnificativ, in primul semestru, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, iar estimarile arata ca pana la finalul sezonului numarul de innoptari s-ar putea dubla fata de anul 2017, potrivit unui comunicat al Asociatiei de Management al Destinatiei Turistice Delta Dunarii (AMTDD), informeaza AGERPRES.

Statisticile Institutului National de Statistica (INS) arata ca, in primul semestru al acestui an, judetul Tulcea a fost vizitat de 58.297 turisti, inregistrati in structurile de cazare, fata de 33.093 in aceeasi perioada a anului 2017.

“Avand in vedere faptul ca aceasta crestere, cu peste 25.000 de turisti, conform datelor oficiale, este raportata la prima perioada a anului, cand gradul de ocupare este mai redus, estimam ca pana la finalul anului vom avea cel putin o dublare a numarului de turisti in Delta Dunarii si Dobrogea de nord. In lunile iulie, august, septembrie si octombrie, gradul de ocupare este aproape maxim, ceea ce inseamna ca vor fi ocupate aproape in permanenta cele aproximativ 9.200 de locuri de cazare inregistrate in judetul Tulcea”, a declarat Catalin Tibuleac, presedintele AMDTDD.

Potrivit Asociatiei, promovarea corecta a destinatiei si numarul mare de evenimente care au atras atentia asupra ofertei turistice pe care o reprezinta Delta Dunarii si Dobrogea de nord vor aduce rezultatele scontate, la finalul acestui an, adica dublarea numarului de turisti, dupa o perioada in care s-au inregistrat scaderi, de la un an la altul.

“Daca vom continua sa promovam impreuna destinatia turistica Delta Dunarii si Dobrogea de nord, vom reusi, in foarte scurt timp, sa garantam prosperitatea acestei zone, pe care doar astfel o vom putea dezvolta, pentru a le oferi turistilor ceea ce isi doresc de la o vacanta intr-un astfel de loc unic in lume. Chiar daca in Delta Dunarii nu se poate face turism de masa, ci doar un turism responsabil, fara a depasi un anumit numar de spatii de cazare, respectiv de turisti care se pot afla simultan in Rezervatia Biosferei, avem cele mai mari sanse de a creste castigurile din industria ospitalitatii in intregul judet, astfel incat sa creasca calitatea serviciilor, dar si numarul afacerilor prospere, al locurilor de munca, veniturile tulcenilor si, in final, nivelul de trai al locuitorilor acestui judet”, a precizat Tibuleac.

In luna iunie, numarul de vizitatori romani care au ales ca destinatie de vacanta Delta Dunarii a fost de 19.542 de persoane, fata de 10.903, in aceeasi perioada a anului trecut, iar din analiza preliminara a datelor furnizate de INS reiese ca aceasta crestere a fost generata in special de posibilitatea de a se achita contravaloarea cazarii cu voucherele de vacanta, precizeaza AMDTDD.

“Avand in vedere faptul ca multe dintre pensiunile mici din Delta Dunarii si Dobrogea de nord nu au reusit sa intre in acest program national care deja a generat cresteri substantiale in turismul romanesc, AMDTDD incearca sa identifice solutiile cele mai eficiente pentru a-i sprijini pe proprietarii de pensiuni, astfel incat acestia sa poata intra in program. Din primele rezultate ale analizei situatiei, facute de AMDTDD, reiese ca cei mai multi proprietari de pensiuni cu numar mic de camere nu au fost informati corect si nu au reusit sa rezolve problemele birocratice, astfel incat au nevoie de sprijin, pentru a-si creste cifra de afaceri in viitor”, precizeaza sursa citata.

Asociatia de Management al Destinatiei Turistice Delta Dunarii (AMDTDD) este o organizatie neguvernamentala, cu personalitate juridica, infiintata in luna aprilie 2018, cu scopul de a promova si de a dezvolta, pe termen scurt, mediu si lung, Delta Dunarii si Dobrogea de Nord.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1