Numarul de turisti straini care au vizitat Portugalia se mentine la un nivel record, desi cresterea sa a incetinit

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Numarul turistilor straini care au vizitat in 2018 Portugalia a atins un nou nivel record, dar cresterea de 0,4% este mult sub avansul de 12% inregistrat in 2017, datele semnaland ca boom-ul turismului incetineste, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Conform datelor Institutului National de Statistica, numarul vizitatorilor straini care au stat la hotelurile din Portugalia a urcat anul trecut la 12,8 milioane.

In ultimii opt ani, sectorul portughez al turismului inregistreaza o crestere constanta, ajutand tara sa-si revina din criza datoriilor si din recesiune. Totusi, unii analisti cred ca anul acesta ar putea scadea numarul vizitatorilor straini, din cauza Brexitului.

Veniturile hotelurilor au urcat cu 6% anul trecut, la 3,6 miliarde de euro (4,06 miliarde de dolari), dar cresterea a incetinit de la 16% in 2017.

Principalele tari de origine ale turistilor au fost Marea Britanie, Germania, Franta, Olanda, Irlanda, dar si Brazilia si SUA.

Contributia totala a calatoriilor si turismului la PIB-ul Portugaliei a ajuns la 17,3%, sau 33,5 miliarde de euro in 2017, conform datelor Asociatiei Turismului International. Datele pentru 2018 nu sunt inca disponibile.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2