Numarul mediu de pensionari a scazut cu 10.000

PNL

pensionari-maramuresNumarul mediu de pensionari in trimestrul III al anului in curs a ajuns la 5,297 milioane de persoane, in scadere cu 10.000 persoane fata de trimestrul precedent, iar raportul dintre numarul mediu de pensionari de asigurari sociale de stat si cel al salariatilor a fost de 10 la 10, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS), informeaza AGERPRES.

Pensia medie lunara a fost de 893 lei, mai mare cu 0,1% fata de trimestrul precedent, iar pensia medie de asigurari sociale de stat a fost de 886 lei. Raportul dintre pensia medie de asigurari sociale de stat pentru limita de varsta cu stagiu complet de cotizare (fara impozit si fara contributia de asigurari sociale de sanatate) si castigul salarial mediu net a fost de 58,2% (comparativ cu 58,6% in trimestrul precedent).

Indicele pensiei medii reale fata de trimestrul precedent, calculat ca raport intre indicele pensiei nominale pentru calculul pensiei reale si indicele preturilor de consum a fost de 102,2%.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. ghiță-BM

    Numărul pensionarilor “cei de jos”scade în permanent deoarece ei nu au pensie “pe merit” care să necesite un “laptop” pentru împărțirea banilor să le ajungă pentru taxe,impozit și medicamente.Apoi să nu mai amintim de banii de saună și masaj al celor de “SUS” care trebuie să-și întrețină sănătatea pentru ca să nu facă infarct sau alte probleme la primirea pensiei lor.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1