Numarul mediu de pensionari, in scadere la 5,245 milioane persoane in ultimul trimestru din 2016

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Numarul mediu de pensionari a scazut cu 6.000 persoane in ultimul trimestru al anului trecut fata de precedentele trei luni, la 5,245 milioane persoane, iar pensia medie lunara a urcat cu 0,7%, la 958 lei, potrivit datelor publicate marti de Institutul National de Statistica (INS), informeaza AGERPRES.

Raportul pe total dintre numarul mediu de pensionari de asigurari sociale de stat si cel al salariatilor a fost de 9 la 10, cu 5 pensionari la 10 salariati in Municipiul Bucuresti si 17 pensionari la 10 salariati in judetul Teleorman.

Potrivit INS, pensia medie de asigurari sociale de stat a variat cu discrepante semnificative in profil teritorial, ecartul dintre valoarea minima si cea maxima depasind 400 de lei (750 lei in judetul Giurgiu fata de 1.183 lei in Municipiul Bucuresti).

Pensionarii de asigurari sociale detin ponderea majoritara (99,9%) in numarul total de pensionari. Pensionarii de asigurari sociale de stat reprezinta 89,2% in totalul celor de asigurari sociale.

Pe categorii de pensii, numarul pensionarilor pentru limita de varsta a fost preponderent (75,6%) in cadrul pensionarilor de asigurari sociale. Pensionarii cuprinsi in categoriile de pensii anticipata si anticipata partial au reprezentat 1,8%.

Pensia medie de asigurari sociale de stat a fost de 931 lei, iar raportul dintre pensia medie nominala neta de asigurari sociale de stat pentru limita de varsta cu stagiu complet de cotizare (fara impozit si contributia de asigurari sociale de sanatate) si castigul salarial mediu net a fost de 50,1% (comparativ cu 53,3% in trimestrul precedent).

Indicele pensiei medii reale fata de trimestrul precedent, calculat ca raport intre indicele pensiei nominale pentru calculul pensiei reale si indicele preturilor de consum a fost de 100,1%.

Numarul total al celor care au beneficiat de pensie sociala minim garantata (actual — indemnizatie sociala), in trimestrul IV 2016, a fost de 570.100 persoane, din care 467.300 persoane din sistemul asigurarilor sociale de stat, reprezentand 10% din totalul pensionarilor din aceasta categorie, si 102.800 persoane din randul pensionarilor proveniti din fostul sistem pentru agricultori, reprezentand 25,5% din totalul acestora.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole