Numarul miliardarilor a crescut, dar averea lor cumulata a scazut, anul trecut

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

dolarNumarul miliardarilor de pe glob a crescut, in 2015, cu 50 de persoane, ajungand la 1.397, insa averile lor cumulate au scazut cu 300 miliarde de dolari, pana la 5.100 de miliarde de dolari, in urma incetinirii economiei mondiale, potrivit unui studiu publicat joi de banca elvetiana UBS si firma de consultanta PwC, informeaza Reuters, transmite AGERPRES.

Studiul arata ca, in Asia, apare la trei zile un nou miliardar, in timp ce populatia totala de miliardari a SUA a crescut cu doar cinci persoane anul trecut, iar cei mai bogati oameni din Europa sunt cei mai rezistenti la pastrarea averilor mostenite.

„Dupa mai mult de 20 de ani de creare de avere fara precedent, cea de-a doua Epoca de Aur s-a oprit”, sustin autorii raportului.

Potrivit autorilor studiului, 210 persoane au devenit membri ai clubului miliardarilor in 2015, mai mult de jumatate fiind in Asia, unde tinerii antreprenori devin rapid bogati in sectoare precum imobiliarele, tehnologia si distributia. In acelasi timp, 160 de persoane au pierdut statutul de miliardari, inclusiv cei care au murit. O treime dintre miliardarii inclusi in acest studiu au varsta peste 70 de ani.

SUA au in continuare cea mai mare populatie de miliardari, insa cea mai bogata economie a lumii a adaugat doar cinci noi miliardari in 2015, in conditiile in care 41 de persoane s-au alaturat clubului celor cu o avere de peste un miliard de dolari si 36 au iesit de pe lista. Averea totala a miliardarilor americani a scazut cu 6%, pana la 2.400 miliarde de dolari.

Comparativ, China a creat 80 de noi miliardari, gratie in principal averilor facute in sectorul tehnologiei, iar, pe ansamblu, Asia a creat 113 miliardari, adica unul la fiecare trei zile.

In schimb, Europa este lider mondial la pastrarea averilor, sustin autorii studiului, in conditiile in care vechiul continent are cel mai mare numar de miliardari multi-generatii (182 sau 54% din totalul miliardarilor) fata de 175 (33%) in SUA si 76 (15%) in Asia-Pacific.

„Chiar daca nu este cea mai buna la crearea unor mari averi, Europa a dovedit ca este cea mai buna la pastrarea lor”, sustin autorii studiului.

„Aceasta este ceva ce multe regiuni, precum Asia, unde multi miliardari sunt la prima generatie, pot invata foarte mult, in special avand in vedere ca ne indreptam spre cea mai mare perioada de transfer de avere la care am asistat vreodata”, se mai arata in studiu.

UBS si PwC sustin ca aproximativ 500 de persoane vor transfera peste 2.100 miliarde de dolari (o suma echivalenta cu PIB-ul Indiei) catre urmasii lor in urmatorii 20 de ani.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole