Numarul milionarilor americani a atins cel mai ridicat nivel din istorie

home camp2
home camp2
home camp2

dolarNumarul milionarilor americani a crescut, anul trecut, cu aproape 500.000 in urma avansului pietelor bursiere si a valorii proprietatilor imobiliare, arata un studiu realizat de firma de cercetare de piata si consultanta Spectrem Group, relateaza CNBC citata de Agerpres.

Potrivit acestui studiu, in SUA exista in prezent un numar de 10,1 milioane gospodarii care dispune de active investibile de cel putin un milion de dolari, excluzand valoarea resedintei principale, in crestere fata de 9,6 milioane gospodarii in 2013. Este vorba de cel mai mare numar inregistrat de la debutul publicarii datelor cu privire la acest indicator de catre Spectrem in 1997.

De asemenea, numarul gospodariilor americane cu o avere de cel putin cinci milioane de dolari a atins un nou record, 1,3 milioane, in crestere fata de 1,24 milioane in 2013. In plus, exista in prezent 142.000 de gospodarii americane cu o avere de cel putin 25 de milioane de dolari, in crestere fata de 132.000 in 2013.

In prezent, numarul milionarilor americani este de doua ori mai mare decat era in 1996.

‘Numarul gospodariilor instarite este la cel mai ridicat nivel de pana acum. Date fiind valorile record inregistrate de pietele financiare in 2014, revenirea pietei imobiliare si perceptiile investitorilor cu privire la cresterea valorii afacerilor lor, nu este surprinzator sa vedem aceste niveluri record’, a declarat presedintele Spectrem Group, George H. Walper Jr.

Varsta medie a milionarilor americani este 62 de ani, ceea ce sugereaza ca majoritatea si-au acumulat averea de-a lungul vietii. In randul celor cu o avere de cel putin 25 de milioane de dolari, varsta medie este de 65 de ani insa majoritatea dintre acestia lucreaza inca, unul din cinci si-au inceput propria companie, iar 70% lucreaza mai mult de 40 de ore pe saptamana. Peste 80% din cei cu o avere de cel putin 25 de milioane de dolari doneaza cel putin 10.000 de dolari pe an catre organizatii caritabile iar 21% doneaza peste 100.000 pe an.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *