Numărul trecerilor ilegale ale frontierelor UE în primul trimestru, în scădere faţă de anul trecut

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Numărul trecerilor ilegale ale frontierelor Uniunii Europene a scăzut cu 7% în primele trei luni ale acestui an comparativ cu perioada similară din 2020, în principal din cauza unui declin masiv al numărului celor care utilizează ruta Mediteranei Orientale, a anunţat luni Agenţia europeană pentru paza frontierelor şi a coastelor (Frontex), relatează dpa, informează AGERPRES.

Astfel, conform unor date preliminare, în primul trimestru din 2021 au fost consemnate aproximativ 24.000 de treceri ilegale a graniţelor Uniunii.

Numărul trecerilor ilegale prin utilizarea rutei Mediteranei Orientale s-a redus cu peste 70% comparativ cu primul trimestru al anului trecut, ajungând la puţin peste 3.300. O scădere s-a înregistrat şi în Mediterana Occidentală, cu 12%, în primele trei luni din 2021 faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut.

Numărul migranţilor care încearcă să intre ilegal în UE folosind ruta Balcanilor Occidentali a rămas relativ constant, 6.000, în primul trimestru faţă de perioada similară a anului trecut.

Totuşi, numărul trecerilor detectate s-a dublat pe ruta Mediteranei Centrale (aproape 8.500 în primul trimestru din 2021) şi în insulele spaniole Canare (3.300 în primele trei luni ale acestui an).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *