Numarul turistilor straini care au vizitat Spania a crescut usor in ianuarie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Cresterea numarului de turisti straini in Spania s-a moderat in ianuarie, la 4,2 milioane, un avans de 2,2% fata de perioada similara din 2018, insa cheltuielile acestora au urcat cu 3,6%, ajungand la 4,68 miliarde de euro, arata datele publicate de Institutul National de Statistica (INE), transmite EFE, informeaza AGERPRES.

Este a cincea luna de crestere consecutiva a numarului vizitatorilor straini si a sasea in ceea ce priveste majorarea cheltuielilor.

In ianuarie, cei mai multi turisti au venit din Marea Britanie (807.347, in crestere fata de perioada similara din 2018), Germania (peste o jumatate de milion, un avans de 2,7%), in timp ce numarul turistilor din Franta a scazut cu 8,7%.

In topul destinatiilor turistice se afla: Insulele Canare (1,2 milioane de vizitatori) si Catalunia (910.779).

Strategia autoritatilor de la Madrid este de a incuraja majorarea cheltuielilor vizitatorilor straini, a declarat recent secretarul general al Consiliului de Turism al Guvernului, German Porra.

“Spania este decisa sa-si transforme modelul sau turistic trecand de la un numar imens de vizitatori la majorarea cheltuielilor”, a explicat German Porras.

Turismul a avut anul trecut un aport de 14,9% la Produsul Intern Brut al Spaniei, conform datelor Consiliului Mondial al Turismului si Calatoriilor (WTTC).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *