Numele Florence si Michael, retrase de pe lista de “botez” a uraganelor

Reclame home 1
Reclame home 1

Numele devastatoarelor uragane de categoria 4 Florence si Michael, formate in 2018 in bazinul Atlanticului, au fost retrase de pe lista oficiala rotativa pe care o elaboreaza Organizatia Meteorologica Mondiala (OMM), au informat miercuri autoritatile citate de EFE, relateaza Agerpres.

Vor fi inlocuite cu Francine si Milton, care nu vor putea fi utilizate pana in 2024, cand, potrivit ordinii stabilite, va reveni randul numelor folosite pe lista din 2018, a precizat Administratia Nationala a Oceanelor si Atmosferei din SUA (NOAA). Florence, cu vanturi de pana la 220 de km/h si insotit de ploi „epice” si „inundatii catastrofale”, a devastat zone intinse din Carolina de Nord si de Sud si a provocat moartea a cel putin 51 de persoane. Michael, care a atins uscatul in nord-vestul Floridei la 10 octombrie anul trecut, a fost un alt protagonist devastator din sezonul uraganelor pe anul 2018. Cele mai mari pagube le-a provocat in SUA, insa Cuba a avut cel mai mult de suferit din cauza vanturilor si a ploilor, care au lasat fara curent mii de case si au inundat partea de vest a insulei. In Florida uraganul a provocat moartea a 43 de persoane, carora li s-au adaugat alte 10 decese in Georgia, Carolina de Nord si in Virginia. Potrivit registrelor NOAA, Michael a fost cel mai puternic uragan dintre cele care au lovit pana atunci zona nord-occidentala a Floridei. Insotit de vanturi cu o viteza de 250 km/h, Michael a fost al patrulea uragan cel mai puternic dintre cele care au ajuns pe teritoriul SUA. Pagubele provocate terenurilor agricole s-au ridicat la peste 1,5 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, sezonul uraganelor din 2018 nu a fost la fel de destructiv ca cel din 2017, cand uraganele Irma si Maria au devastat numeroase insule din bazinul atlantic si din Caraibe. Pagubele produse de aceste fenomene nimicitoare s-au ridicat la aproximativ 200 de miliarde de dolari.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole