Numerosi britanici au solicitat cetatenia germana in 2016, ingrijorati de consecintele Brexit-ului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Numarul de britanici care au devenit cetateni germani a crescut puternic in 2016, cu 361%, potrivit Biroului Federal de Statistica, pe fondul temerilor ca, dupa votul in favoarea Brexit-ului, le va fi mai greu pe viitor sa locuiasca si sa munceasca in Uniunea Europeana (UE), informeaza marti Reuters, transmite AGERPRES.

In total, 2.865 de britanici au obtinut cetatenia germana anul trecut, anunta Biroul Federal. Aceasta crestere este posibil sa fie mai mare anul acesta, in conditiile in care este nevoie de cateva luni pentru a obtine un pasaport german.

“Legatura cu Brexit-ul pare clara”, sustine Biroul Federal de Statistica.

Unii britanici ar putea fi ingrijorati de faptul ca Marea Britanie va avea parte de un Brexit dur, ce va presupune scoaterea tarii de pe piata comuna si limitarea libertatii de miscare pe teritoriul blocului comunitar.

Se asteapta ca Marea Britanie sa iasa din UE in 2019, insa alegerile parlamentare de saptamana trecuta, unele dezastruoase pentru Theresa May care ramane premier dar fara o majoritate puternica in parlament, au dat nastere la intrebari cu privire la ce fel de acord privind Brexit-ul va fi convenit.

Biroul Federal de Statistica informeaza ca in total 110.400 de straini au solicitat cetatenie germana anul trecut, o crestere cu 2,9 puncte procentuale comparativ cu anul precedent, cu cea mai mare crestere in randul britanicilor.

Cel mai mare grup de oameni care au primit cetatenie germana vine din Turcia, chiar daca numarul lor total, de 16.290 de persoane, este in scadere cu 17,3 puncte procentuale comparativ cu anul trecut.

De asemenea, au obtinut cetatenia germana 6.632 de polonezi, o crestere cu 11,3 puncte procentuale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2