O adolescentă din România este noua campioană europeană la șah rapid

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

O tânără în vârstă de 15 ani din Iași a devenit campioană europeană la șah rapid, turneu desfășurat online, cu un indice de performanță 2.489, informează ziare.com.

Ema Obada este elevă în clasa a IX-a la Colegiul National din Iași și traversează o perioadă foarte bună, în luna noiembrie devenind și campioana balcanică. Ema a fost descoperită de Mihail Stefanache la clubul Philidor, în urma cu mai mulți ani, apoi a făcut pasul la Politehnica Iasi și la Academia de Sah Cotnari, unde a lucrat cu antrenorii Vasile Manole, Vladimir Danilov si Vlad Ungureanu.

De asemenea, o alta jucătoare din Iași, Irina Bulmaga (27 de ani), a triumfat la un puternic turneu international desfășurat în Spania. Irina a câștigat turneul din La Palma cu 9 victorii în 9 runde și cu un indice incredibil de 2.978, mult peste media marilor maeștri internaționali.

“O performanță incredibilă – 2.978. A prins o zi foarte bună, a bătut pe toată lumea, Pentru a vă da seama de performanța ei, să spunem că marii maeștri internaționali au de regulă performanțe de 2.600”, a completat antrenorul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *