O bacterie rezistenta la toate antibioticele a fost descoperita la un pacient in Danemarca

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bacterii (1)O echipa de cercetatori a descoperit in Danemarca o bacterie capabila sa reziste la toate antibioticele. Aceasta ar fi prezenta in tara nordica din anul 2012, scrie luni directmatin.fr, preluand un articol aparut in publicatia The Lancet, transmite Agerpres.

Bacteria, o tulpina de E.coli (sau colibacil), a devenit “invulnerabila” in urma unei mutatii a genei MCR-1, potrivit cercetatorilor de la Universitatea tehnica daneza din Copenhaga. Mutatia o face rezistenta la colistina, antibiotic puternic utilizat la tratarea infectiilor grave.

Conform rezultatelor cercetarilor, bacteria a fost descoperita la un pacient care suferea de o infectie a sangelui. Prezenta sa ar putea fi insa mult mai intinsa, bacterii continand gena MCR-1 fiind depistate in esantioane prelevate din alimente importate in perioada 2012 — 2014.

Cercetatorii danezi se tem ca aceasta “superbacterie” poate fi raspandita in Europa, pentru ca, desi barbatul infectat nu a calatorit in strainatate, hrana in cauza a fost importata din Germania. In plus, bacteria ar fi aceeasi ca cea descoperita in urma cu cateva zile in China, la porci, incheie directmatin.fr.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2