O „Baia Mare de altadata” la volumul II

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Joi, Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” a gazduit lansarea celui de-al doilea volum „Baia Mare de altadata”.

Proiectul Baia Mare de altadata (1945 – 1989) a demarat in anul 2006 si este derulat de cotidianul „Glasul Maramuresului”. In zece ani de existenta, au fost publicate 800 de articole, intr-o rubrica saptamanala, in paginile ziarului. Volumul II insumeaza materiale aparute in cotidianul baimarean in intervalul 2013 – 2015.

La realizarea volumului au contribuit redactorii responsabili de pagina (Catalin Tineghe, Dragos Hojda, Ionut Horoba, Ioan Buda Tetu, Ioana Nicolescu, Dragomir Ignat, Alexandra Cel Mare – Irimie) sau alti redactori (Alina Andreica, Alina Talpos, Anca Miklos, Lavinia Codruta Radu), iar prelucrarea fotografiilor apartine lui Florin Puscas.

Initiativa acestei lucrari apartine redactorului Dorin Stef, iar concretizarea intregului volum se datoreaza tipografului si publicistului, Pamfil Godjea.

Multimea de oameni care a umplut sala de conferinte de la Biblioteca Judeteana, a reusit sa creeze o atmosfera incarcata de trairi istorice, unde multi dintre participanti si-au exprimat dorinta de a lua cuvantul.

„Primii ani de comunism”, „Constructia orasului”, „Anii de scoala”, „Timp liber” sau „Revolutia din Decembrie” sunt doar cateva dintre temele abordate, iar pentru viitor cei care au contribuit la realizarea celor doua carti spera ca acest continut sa fie predat si elevilor in scoli.

Bianca VLASAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2